Single & Sailing

geroosterde venkel

Een van de dingen die ik met Single & Stijl probeer te verkondigen, is dat het heel belangrijk is om als single goed voor jezelf te zorgen, goed op jezelf te letten en jezelf lekker uit te dagen.  Maar ook: dat het tussendoor héél belangrijk is om zo nu en dan een break te nemen van al dat ‘taking good care of yourself’ en jezelf dus ook te verwennen. Met andere woorden: Tijd nemen voor vakantie en leuke dingen doen. Niet voor niets hebben we van het onderwerp ‘Single & Travel’ een heel menu gemaakt op Single & Stijl. Dat het dan vooral avontuurlijk, inspirerend en waardevol moet zijn, dat spreekt voor zich. Jezelf uitdagen en misschien eindelijk die (lang geplande) reis in je eentje te maken. Iets waarvan je dacht het nooit te zullen durven, maar wat je wel een onvergetelijke ervaring kan opleveren en je hét ultieme ‘Woman of the world’ gevoel kan bezorgen. En of dat nu met een voorzichtige citytrip naar Barcelona is, backpacken in Thailand, schapen scheren in Australië, Spaans en salsa leren in Cuba. It’s up to you, kies vooral datgene wat bij jou past.

Uiteraard kun je ook kiezen voor minder avontuur en meer ontspanning. Gewoon niets doen en een optimale ‘Spoil Yourself’ vakantie boeken. Minder spannend misschien, maar daarom niet minder Single & Stijl verantwoord. Want hoe fijn kan het zijn om voor even de zorg voor jezelf uit handen te geven, achterover te leunen en het avontuur even te laten voor wat die is (wellicht waren de avontuurtjes thuis even spannend genoeg). Neem van mij aan, ook dat kan als single heel fijn zijn. Ik deed het een paar keer en ging onder andere aan boord van een van de klassieke houten zeiljachten van SCIC Sailing voor een zeilcruise in Turkije om voor een week het vaste land (en thuis) achter me te laten, uit te waaien en alles overboord te gooien. Het blauw van de blauwtjes die ik gelopen had, ruilde ik in voor het blauw van de knalblauwe zee onder me en de strakblauwe lucht boven me. Voor een week heeft de kapitein van de boot het roer in handen en bepaalt de wind de koers die we varen, de chef aan boord wat je eet en zijn de andere passagiers aan boord je familie. Geen zorgen en geen keuzes, zo fijn! Nou ja de keuzes die je moet maken zijn welke bikini te dragen, of je op het voor- of achterdek gaat liggen en of je een boek zult lezen, gewoon lekker voor je uit gaat zitten staren of met een rose’tje in je hand een gezellig praatje maken met je mede-reizigers.

Hoewel het in mijn geval niet om een echte georganiseerde single reis ging (die worden wel aangeboden door SCIC Sailing), was het voor mij de perfecte manier om als single te reizen. Hier ben ik niet ‘Sanne de Single, op zoek naar’, maar gewoon lekker Sanne journaliste uit Nederland, aan boord om even bij te tanken en van een ontspannen week te genieten. Net als het koppel uit Vancouver, de voormalige burgemeester van een Nederlandse stad die in haar eentje aan boord is om haar pensioen te vieren. De homovrienden uit Londen, de twee vriendinnen uit Copenhagen en anderen. Met wie de gesprekken aan de royaal gedekte ontbijt, lunch en dinertafel meteen op gang komen en die al snel voelen als je bootfamilie met wie je ’s avonds op je blote voeten onder sterrenhemel op het dek een gezellig dansje doet. Bang voor kleffe stelletje om je heen, hoef je niet te zijn, want je kunt er in principe vanuit gaan dat de koppels die aan boord zijn, geen zeilcruise met twaalf anderen op één boot zouden boeken als ze graag klef en kleverig met zijn twee willen zijn. Bovendien is de boot groot genoeg om zo nu en dan een plekje voor jezelf op te zoeken en in alle rust te ontwaken met een ochtendduik in een verlaten baai. Zo ben je dus single op reis, maar verzekerd van leuk gezelschap. Om vervolgens helemaal opgeladen terug te keren en vol energie zelf het roer weer in handen te nemen en je eigen koers te varen.

Avontuur, ervaring, vakantieliefdes, maar dus ook ontspanning en heel veel ‘spoil yourself’: Single & Travel kan op zoveel manieren en is zó fijn. Ben je inmiddels al een beetje in de vakantiestemming? De komende weken staat Single & Stijl helemaal in het teken van Single Summer Vibes en hopen we je te inspireren met nog veel meer single vakantieverhalen en leuke flirt, feest en festival tips om van je single summer een onvergetelijke te maken!

Sanne Tummers (34) is freelance journaliste en founder van Single & Stijl, een online lifestyleguide boordevol persoonlijke verhalen, positiviteit en praktische tips voor singles. Net op het moment dat Sanne vorig jaar besloot Single & Stijl serieus in de markt te zetten en ze met haar plan de Marie Claire Startersaward in de wacht sleepte, werd ze ‘ontsingeld’. Ondanks haar niet meer single status, twijfelde ze geen seconde om te stoppen met Single & Stijl. Er zijn immers nog genoeg ervaringen en tips die ze singles wil meegeven. Over haar single herinneringen, de ‘single side of life’ én het ‘after single’ leven blogt ze op Vrouwonline.