Single & WK weetjes

geroosterde venkel

Het WK is in volle gang. De oranjekoorts stijgt met de dag, want ‘onze’ mannen doen het goed in Brazilië. Hoewel ik mijzelf niet tot de aller fanatieksten wil rekenen, volg ik het uiteraard wel en vind ik het vooral leuk welke extra dimensie een event als het WK aan de zomer geeft. Het biedt ons weer een extra excuus om tijdens de zomeravonden de gezelligheid buiten op straat en in de kroeg op te zoeken. De wedstrijden te kijken samen met vrienden, de overwinningen te vieren met een drankje & dansje én nieuwe mensen te leren kennen (uit binnen- en buitenland). Dus singles, zo’n WK is dus helemaal zo gek nog niet! Trek er lekker op uit en flirt erop los. En, o ja, leer van tevoren nog even wat leuke voetbal weetjes uit je hoofd en let op met de vragen die je stelt tijdens de wedstrijd. Vanuit Single & Stijl hebben we ook nog een aantal leuke Single & WK weetjes  voor je verzameld die het misschien goed doen in de kroeg of daarbuiten.

Nederlandse en Italiaanse singles meest passionele voetbalfans
Wist je bijvoorbeeld dat Nederlandse singles samen met Italiaanse singles de meest gepassioneerde voetbalfans zijn? Online datingsite eDarling zocht dat uit onder 1773 singles uit vijf grote voetballanden.  Duitsland en Spanje volgens met respectievelijk 48% en 45%. De Franse singles zijn in dit opzicht de grote achterblijvers, slechts 26% van de Franse ondervraagde respondenten beweerde enthousiast te worden van het onderwerp voetbal.

Passie voor voetbal geen Pre
Over de vraag, of singles een datepartner zoeken met passie voor voetbal, zijn alle ondervraagde nationaliteiten het eens. Met 34% vinden relatief weinig singles in Nederland enthousiasme over voetbal een aantrekkelijke eigenschap. Slechts 21% van de Franse- en 28% van de Italiaanse singles vinden het aantrekkelijk wanneer hun date een enthousiaste voetbalfan is. Ook in Spanje (36%) en Duitsland (30%) zijn het er relatief weinig. Opvallend hier is de sterkere voorkeur van Nederlandse vrouwen (40%) voor een voetballiefhebber als datepartner dan mannen (30%).

Robin van Persie ‘droom’ date 
Met 39 procent van de stemmen komt Robin van Persie uit het onderzoek van Datingsite Lexa uit de bus als dé voetballer waar single vrouwelijk Nederland wel zou mee zou willen daten.  Op een goede tweede plaats eindige Daley Blind met 28% van de stemmen. Zijn we het daarmee eens? Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar scoorden 23% van de stemmen en delen daarmee een derde plaats. Opmerkelijk is dat de ondervraagde dames best wel avondje willen daten met een bekende, aantrekkelijke voetballer maar dat 40% een heuse relatie niet zien zitten.

Singles spotten
Hoewel 43% van de dames van mening is dat voetbal kijken in de kroeg niet de beste manier is om een leuke vent te ontmoeten, denkt ruim 30% toch wel daar leuke nieuwe mensen te zullen leren kennen. Als date een avondje samen voetbal kijken vinden de vrouwen niet zo romantisch. Bijna de helft zal voorstellen om dan toch iets anders te ondernemen.

Daten tijdens wedstrijd
De onlinedating site Parship heeft een enquete gehouden en daaruit is gebleken dat de singles in Nederland niet geneigd zijn om een date af te zeggen als het Nederlands elftal net op dat moment moet voetballen. De singles die aan het onderzoek hebben meegedaan vinden het wel leuk om de wedstrijd dan gezamenlijk te bekijken. Dat gaf maar liefst 30% aan. Meer dan 20 % is van plan om de wedstrijd na afloop van de date terug te gaan zien en 25 % laat weten dat voetbal niet hun interesse heeft.

Tot slot nog een aantal tips van eDarling om de voetbalzomer als single goed te doorstaan:
1. Benut publieke plekken om de wedstrijden te bekijken en nieuwe mensen te ontmoeten. Zelfs wanneer je geen grote voetbalfan bent, bieden openlucht evenementen de mogelijkheid voor een flirt.
2. Probeer niet verlegen te zijn, vooral wanneer er gescoord wordt: in een goede stemming en relaxte sfeer doe je gemakkelijk nieuwe contacten op. Probeer het zelf uit!
3. Vermijd bierdouches en dergelijke. Schreeuwende en juichende fans zijn belangrijk voor de voetbalteams. Maar voor een flirt kan de uitgesproken passie voor het nationale team afschrikken.
4. Blijf jezelf: misschien ben je niet razend enthousiast over voetbal? Verdraai de waarheid dan niet. Jouw date is benieuwd naar wie jij bent en zal het waarderen wanneer je eerlijk bent.
5. Laat zien dat je wat weet over voetbal, voetbalkennis valt bij de meeste singles in goede aarde. Maar pas op, enorm specifieke of foutieve informatie kan je juist de das om doen.

Hoe zit het met jullie. Zijn jullie helemaal in de ban van het WK? Hoe kijken jullie het liefste naar de wedstrijden van het Nederlands Elftal en hebben jullie nog tips?

Sanne Tummers (34) is freelance journaliste en founder van Single & Stijl, een online lifestyleguide boordevol persoonlijke verhalen, positiviteit en praktische tips voor singles. Net op het moment dat Sanne vorig jaar besloot Single & Stijl serieus in de markt te zetten en ze met haar plan de Marie Claire Startersaward in de wacht sleepte, werd ze ‘ontsingeld’. Ondanks haar niet meer single status, twijfelde ze geen seconde om te stoppen met Single & Stijl. Er zijn immers nog genoeg ervaringen en tips die ze singles wil meegeven. Over haar single herinneringen, de ‘single side of life’ én het ‘after single’ leven blogt ze op Vrouwonline.