Singles houden hun hand op de knip

geroosterde venkel

Daten is lang niet makkelijk. Eerst moet je een geschikte kandidaat vinden en dan moet het ook nog klikken. Dan is er ook nog die economische crisis die het allemaal nog wat lastiger maakt. Vrijgezellen spreken minder vaak af en per date geven ze minder geld uit.

Goedkoop daten
Geld moet rollen, maar tijdens de crisis houden de vrijgezellen duidelijk de hand op de knip. Dat blijkt uit onderzoek van Singlesite, waarbij 600 (40% man, 60% vrouw) singles gevraagd werden naar hun date-gedrag en uitgavenpatroon. Bijna een kwart geeft aan minder vaak te daten dan voorheen. Een derde van hen zegt daarbij ook een stuk minder geld uit te geven.

Hoeveel besteden we aan een date?
Dat daten niet goedkoop is, blijkt uit de volgende cijfers. Het grootste gedeelte van de singles is na een afspraakje tussen de 20 en 40 euro armer. Een kwart is iets zuiniger, ze weten de kosten tot 20 euro te beperken. Ongeveer 12% geeft tijdens een date niet meer dan 10 euro uit.

Portemonnee vergeten?
Opmerkelijk is dat bijna de helft van de ondervraagde vrouwen bij het betalen van de rekening een traditionele rolverdeling op prijs stelt. Ze vinden het charmant als de man de hele rekening betaalt. Toch betaalt 75% van de vrouwen wel mee aan de rekening en doen ze niet alsof ze hun portemonnee vergeten zijn. Ongeveer de helft van de mannen stelt voor om de rekening te splitsen.

Populaire dates
Ondanks de crisis heeft 44% van de singles gemiddeld één afspraakje per maand en 19% twee tot drie per maand. Waar nemen ze hun date mee naar toe? Het grootse deel van de singles gaat naar het café om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een drankje. Op de tweede plaats komt een etentje en het maken van een bos- of strandwandeling staat op nummer drie. Opvallend is dat er ook steeds vaker wordt gekozen voor een thuisdate!

Wil jij leuke tips voor goedkope dates? Lees snel het artikel over leuke lentedates!

Bron: www.singlessite.nl