Wees gewaarschuwd: singles vinden spelfouten een grotere afknapper dan slechte seks

spelfouten afknapper

‘Me moeder’, ‘hun willen’ en ‘groter als mij’. Sommige spelfouten doen maar wat pijn aan onze ogen. We hebben dan ook liever niet dat onze date ze maakt, zo blijkt uit onderzoek van de datingwebsite Plenty of Fish.

Denk je lekker lui onderuitgezakt op de bank te kunnen appen met je nieuwe vlam, blijkt dat je nog nauwkeurig op je spelling moet letten ook. Tja, de singles van tegenwoordig blijken streng als het aankomt op taalvaardigheid. 58 procent vindt slechte grammatica namelijk een grotere afknapper dan slechte bedkwaliteiten, zo blijkt uit onderzoek van Plenty of Fish onder 2.000 achttienjarige vrijgezellen. Die autocorrectfunctie op je telefoon is dus helemaal zo gek nog niet.

Er zijn drie fouten die je ‘zowizo’ beter kunt vermijden:

  1. Ik vindt (i.p.v. ik vind)
  2. Zowizo (i.p.v. sowieso)
  3. Verassing (i.p.v. verrassing)

Een andere valkuil tijdens het appen is te lang niet reageren. De tijd dat dit mysterieus overkwam is voorbij; tegenwoordig wordt het gezien als desinteresse. Ook het gebruiken van expliciete emoji met dubbele betekenissen vinden singles een afknapper. Kussende en knipogende poppetjes, én die met hartjesogen, mogen dan weer wel.

Beeld: iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.