Problemen tussen de lakens? Zo los je ze op

geroosterde venkel


Communiceren over slaapkamerproblemen durven de meeste koppels niet aan uit angst om hun partner te kwetsen. Soms gaat een probleem vanzelf weer over. Houd het aan? Lees hieronder ons advies over drie veelvoorkomende sexissues

Probleem 1: Mijn partner is stil in bed

Er hoeft niets aan de hand te zijn als je een stille bedpartner hebt. Er zijn veel mensen die liever stille sex hebben, dan dat ze kreunen, hijgen of praten. Dat wil dus niet zeggen dat zij de sex niet aangenaam vinden: ze uiten het alleen niet met zoveel geluid. Misschien voelen ze zich opgelaten of ze vinden dat woorden en geluiden de sensatie van de sex bederven.

Je partner laat waarschijnlijk op andere manieren blijken dat hij er plezier in heeft. Je kunt dat bijvoorbeeld aan zijn ademhaling horen, aan zijn hartslag voelen en aan zijn erectie zien.

Probleem 2: Mijn partner komt te snel klaar

Voor een vrouw kan het heel vervelend zijn als haar partner te snel klaar komt. Want meestal is er dan geen tijd om haar eigen sexuele behoeften te vervullen. Als je partner te snel klaarkomt tijdens de sex, dan kun je met behulp van uitgebreid voorspel jezelf al een heel stuk helpen. Door middel van massage, orale sex en eventueel speeltjes, wordt jouw lichaam ‘klaargestoomd’ voor het echte werk. Jullie komen zo meer op één lijn te liggen en kunnen samen tot een hoogtepunt komen.

Je partner kan ook een oefening doen om zichzelf beter onder controle te houden. Als hij bijvoorbeeld masturbeert, dan kan hij proberen zijn hoogtepunt uit te stellen door te stoppen met masturberen, vlak voor zijn hoogtepunt.

Probleem 3: Mijn partner wil geen sex meer

Wat doe je als jij en je partner al een tijd samen zijn en de sex steeds minder (frequent) wordt?

In het begin van een relatie spatten de vonken er van af. Maar na verloop van tijd gaat dit over. Meestal wordt de sex intenser, maar je kunt ook periodes hebben dat jullie nauwelijks sex hebben. Kom er eerst eens achter waarom jullie sexleven op een laag pitje staat:

Stel jezelf een paar basisvragen: sinds wanneer is ons sexleven veranderd? Was er een incident dat invloed kan hebben gehad op je sexleven? Bijvoorbeeld: verandering van baan, een financiële tegenvaller, het krijgen van kinderen, een ziekte? Hebben jullie het zo druk op het werk dat jullie elke avond moe thuis komen?

Maak weer tijd voor elkaar en ontdek elkaar opnieuw. Probeer je partner een keer te verleiden, ook als je te moe bent om die stap te zetten. Het is heel makkelijk om te zeggen: laat maar. Maar als je even je best doet, zul je zien dat dat echt wel gewaardeerd wordt. Helpt dit niet, bedenk dan dat sex in de meeste huwelijken niet het allerbelangrijkste is van een relatie. Maar als je helemaal geen sex meer hebt, kun je je ongelukkig en onzeker voelen. Daarom is het belangrijk dat je met je partner over deze problemen praat. Ga er voor zitten en sta open voor zijn meningen en oplossingen. Als jullie er niet samen uit komen, dan kunnen jullie eventueel professionele hulp zoeken.