Slechte seks? Doe er wat aan!

geroosterde venkel

“Mannen weten vaak niet waar ze moeten zijn.” Een veelgehoorde uitspraak van vrouwen die niet tevreden zijn over hun avonturen in bed. Maar wordt het niet eens tijd dat je nagaat of het ook aan jou kan liggen? Het kan namelijk zijn dat er ook aan jouw keuzes in bed nog te sleutelen valt. Seks is eigenlijk een werkwoord, wat inhoudt dat je er beiden wat aan kunt doen!

Voorspel
Je hebt de beste seks wanneer beide partners écht opgewonden en op elkaar gefocust zijn. Een van de manieren om in dat stadium terecht te komen, is door middel van goed voorspel. Bovendien verhoogt het de kans op een orgasme omdat je vagina er vochtig van wordt. Denk dus niet te makkelijk over foreplay en leef je uit!

Bouw verlangen op
De tijd nemen voor voorspel bouwt de seksuele passie op. Toch wordt er vaak geen aandacht besteed aan het feit dat voorspel verlangen opwekt. En verlangen is nu precies waar je naar op zoek bent! Bouw de spanning langzaam op zodat jullie beiden niet meer kunnen wachten op de daad.

Laat je horen!
Je hoeft het niet uit te gillen van genot, maar aangeven wat je lekker vindt is wel degelijk van belang. Het kan namelijk zijn dat je bedpartner je heel graag wíl pleasen, maar niet weet hoe hij dat moet doen. Als jij niet laat weten wat jij lekker vindt, ligt het probleem niet (alleen) bij hem.

Vertel hem niet wat hij fout doet, maar gebruik positieve uitspraken om hem te stimuleren. “Ik vind het lekker als je me daar aanraakt.” Klinkt dit niet veel beter?

Verantwoordelijk voor je eigen genot
Veel vrouwen leven nog in de veronderstelling dat het de partner is die uiteindelijk zorgt voor het orgasme. Maar wie weet er beter wat jij lekker vindt, dan jijzelf? Neem eens het heft in eigen handen en neem de leiding. Seksen doe je samen.

Overweeg andere opties
Het kan zijn dat het – ondanks het harde werk – nog steeds moeilijk blijft om tot een orgasme te komen. Denk dan eens aan een speeltje en bekijk verschillende opties. Een vibrerend speeltje maakt het een stuk gemakkelijker om klaar te komen.

Bovendien neemt het de druk om tot een orgasme te komen wat af. Je weet zeker dat je klaar zult komen en daarom geniet je des te meer!