Slechte seks = einde relatie?

geroosterde venkel

Veel mensen zijn van mening dat seks niet het allerbelangrijkst is een relatie. Maar wordt die uitspraak niet gedaan door mensen die eigenlijk ontevreden zijn over hun seksleven? Misschien hebben ze het minder vaak dan gewenst of is de kwaliteit van de vrijpartij niet zo goed als ze zouden willen?

Einde relatie
In plaats van te roepen dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan seks of te proberen de kwaliteit van de seks te verbeteren als die niet goed is, onderneemt een kwart van de Nederlanders drastischer actie. Voor hen is slechte seks een mogelijke reden om de relatie dan maar gewoon te beëindigen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, blijkt uit onderzoek van de casual dating-site C-Date. De website hield een grootschalig onderzoek naar seksuele trends en behoeften, in tien Europese landen en Brazilië.

Casual dating
Uit de enquête bleek ook dat de helft van alle deelnemers weleens casual dates heeft gehad. Met dat laatste wordt bedoeld dat je in contact komt met mensen die dezelfde intentie hebben als jij: elkaar ontmoeten voor een vrijblijvende sekspartij of zelfs een langere seksuele relatie zonder verplichtingen.

“Casual dating geeft een invulling aan seksuele behoeften als onderdeel van het dagelijkse leven. Gewoon elkaar ontmoeten voor een avond en/of een nacht samen, zonder verplichtingen of beloftes. Het is de moderne vorm van seksuele vrijheid die kan bijdragen aan een vol en rijk erotisch leven”, meent PR-manager Aude Creveau.

Uit een one night stand of casual dates bloeit echter vaak iets vasts op. Ruim een kwart leidt tot een stabiele, echte relatie.

Seksuele ontwikkeling
Deze vorm van daten blijkt erg in trek. Volgens de website brengen zij dagelijks honderdduizenden mensen met elkaar in contact, zowel singles als mensen met een relatie, die hun seksualiteit willen ontwikkelen. Via een bepaald matching-systeem worden op basis van persoonlijke voorkeuren en behoeften mogelijke partners voor je gezocht. Dus wil je een flirt, erotisch avontuurtje of een bepaalde fantasie waarmaken? Tegenwoordig is het slechts een muisklik van je vandaan.