Sms en win: een kut-Marokkaan

Zelden hebben we over een tekst zo getwijfeld als over die waarop jij straks geschokt gaat reageren. KIES EEN KAASKOP OF KUT-MAROKKAAN. Die behoeft enige uitleg – dat begrijpen wij ook.

Het begon allemaal met een discussie over vooroordelen. Ik heb namelijk een bordje op mijn kamer hangen met de tekst: JA, IK BEN DIK EN NEE, IK BEN NIET GEZELLIG. Van dat soort vooroordelen dus. Je zult maar de hersens hebben van een kerngeleerde en te boek staan als een domme Turk. Bovendien: vooroordelen hebben alles te maken met angst en gebrek aan kennis. Je moet gewoon mensen durven leren kennen. Een mannenmarkt à la Viva was geboren.

Maak kennis….
….met Remon Popelier, Sebastiaan Poelen, Jason Elshot, Turgay Sener en Rachid Akhiat.
Met deze bepaald niet onappetijtelijke heren kun je een date en diner winnen, om vervolgens zelf te bepalen of je te maken hebt met – respectievelijk – de gierige kaaskop, de stoffige christen, de luie neger, de domme Turk en daar is ie: de kut-Marokkaan. Wij weten het antwoord natuurlijk al, want deze heren hebben vrijwillig en vol overgave meegewerkt aan ‘Viva’s datingfest met een boodschap.’

“Vonden ze het dan niet erg om zo genoemd te worden?” klonk menigmaal de verbaasde vraag. Ja, natuurlijk vínden ze het erg om zo genoemd te worden – dat is ook de clou. Voor deze ene keer echter, lieten ze zich graag zo betitelen juist om aan te geven hoe ondoordacht zo’n benaming is. En hoe ontroerend is het dan om erachter te komen dat de gierige kaaskop enorm gul is met zijn aandacht en tijd, dat de domme Turk Bedrijfskunde studeert en dat de kut-Marokkaan intelligentie in een vrouw verkiest boven zorgzaamheid.

Doe vast mee op viva.nl
In Viva 6 (vanaf as vrijdag 4 februari) stellen deze heren zich keurig voor. Zie jij een date met een van hen wel zitten? Door het sturen van een SMS kun je een etentje voor twee winnen met de man van jouw keuze.  Op viva.nl kun je nu al meedoen!

Hoe werkt het?
Weet jij al met wie je wil daten? Sms  MAN spatie 1 (of 2, 3, 4 of 5) naar 4422 (€ 0,80 per sms) en stuur een mailtje met foto en wat persoonlijke informatie naar mannenmarkt@viva.nl. Je kunt meedoen met de actie t/m 13 februari 2011.

De opbrengst van deze sms-actie gaat naar OneMen: een organisatie die projecten steunt op het gebied van mensenrechten, persvrijheid, vrouwenrechten, aidsbestrijding en opvang van mishandelde kinderen. De organisatie zorgt voor concrete middelen, zoals auto’s, internetaansluitingen en computers en werft daarvoor fondsen in Nederland.

De mannen

geen
Stoffige christen Sebastiaan (25): “Brunettes met een klassieke uitstraling vind ik een genot voor het oog.”

Daten met Sebastiaan? Sms MAN 1 naar 4422.

 
Luie neger Jason (27): “Hoewel donkere mannen goed in de datingmarkt liggen, heb ik nog nooit een lange relatie gehad.”

Daten met Jason? Sms MAN 2 naar 4422.

 

Kut-Marokkaan Rachid (28): “Het is natuurlijk fijn als ze zorgzaam is, maar ik vind vooral intelligentie aantrekkelijk. Heerlijk om samen over politiek te discussiëren.”

Daten met Rachid? Sms MAN 3 naar 4422.

 

Domme Turk Turgay (27): “Ik zoek een spontaan en zorgzaam iemand die ook kan meepraten over de actualiteit.”

Daten met Turgay? Sms MAN 4 naar 4422.

 

Gierige kaaskop Remon (32): “Mijn vriendin en ik hebben een open relatie. Een date met een andere vrouw is voor mij vooral gezellig kletsen en elkaar leren kennen. Daarna zien we wel wat er gebeurt.”

Daten met Remon? Sms MAN 5 naar 4422.

 

CC foto’s: Bianca van Zwieten @ Angelique Hoorn