Snoeien

Steeds meer mannen schuiven op naar de kant van de vrouwen als het gaat om verzorging. Crèmes en peelings zijn allang niet meer weggelegd voor de hele vrouwelijke types. En ook over schaamhaar lijken we het steeds meer eens te worden. Een ding is in ieder geval zeker: kaal maakt groter.

In de sauna kun je mooi vergelijken hoe het zit met de onthaardrang van mannelijk Nederland. Helaas zitten we daar niet dagelijks en is het een kwestie van inschatten. Want wat doen al die mannen eigenlijk met hun schaamhaar? Wij zetten de snoeimogelijkheden op een rijtje.

Bijknippen
Vooral mannen die niets voelen voor het echte knipwerk, maar toch iets aan/met hun schaamhaar willen doen, lijken vaak voor de bijknip-optie te gaan. Het begin is waarschijnlijk bescheiden, de volgende keren zal er al een stuk vlotter geknipt worden.

Scheren
Vrouwen scheren hun bikinilijn al jaren, en ook steeds meer mannen lijken mee te doen met deze trend. Eerlijk is het wel, want waar wij zorgen dat we er netjes bijlopen voor de wederhelft, daar maakt het hem soms niet zoveel uit waar het heen groeit. Bijkomend voordeel van het scheren is dat het voor mannen de enige (pijnloze) manier is om hun ballen te ontdoen van hun vachtje.

Trimmen
Het is niet zo rigoureus als scheren, maar er blijft natuurlijk maar weinig haar over als je het daar beneden hebt getrimd. Zijn er mannen die dit doen? Oh zeker, en ze trimmen meteen een pijltje zodat jij weet waar je heen moet…

Laten woekeren
Puur natuur, sommige vrouwen vallen daar op. Veel gehoorde uitspraak: ‘want dan lijkt het niet zo’n kleuter.’ Maar goed, aan de andere kant zeggen ze niet voor niets: met minder struikgewas, lijkt de boom groter.

De doe-dit-niet-thuis-tip

Jouw ervaringen
Welke ervaringen heb jij met mannen en schaamhaar? En hoe zie jij ze het liefst: kaal, met een figuurtje of gewoon puur natuur?