Social media survivaltips voor na je breakup

geroosterde venkel


Kun jij je nog een leven herinneren zonder social media als Facebook of Twitter? En kun jij de Facebook-pagina van je ex negeren na jullie breuk? Geef toe! Het roept je naam en vráágt erom gecheckt te worden. Niets mis mee, toch?

Uit recent onderzoek is gebleken veel vrouwen hun ex via social media goed in de gaten houden. Sommige vrouwen gaan zelfs zó ver dat ze een nepaccount aanmaken om hun ex-geliefde te bespieden. Foute boel!

Toch zijn deze resultaten niet erg verrassend, maar hoe meer je kijkt, hoe meer obsessief gedrag je vertoont. Hier een lijst met social media do’s en don’ts voor na je break-up:

Stalk je ex niet (online)
Kijk niet op zijn of haar online profielen. Het is sterk aan te rijden om hem gewoon te ontvrienden en niet meer te volgen. Dit voorkomt dat je updates ziet die je ergens zullen raken. Om goed op te ruimen, kun je ook zijn familie en goede vrienden het beste even uit je contactenlijst verwijderen.

Post geen dingen over je ex
Iets over je ex online plaatsen, zorgt geheid voor problemen. Je wilt niet overkomen als een bitter persoon toch?

Bevriend niet de nieuwe fling van je ex
Dit lijkt misschien een overbodige tip, maar veel mensen trappen toch in deze val.

Verwijder of pauzeer je Facebook-pagina
Het is een wat rigoureuze stap, maar de beste remedie is stoppen met Facebook. Zo kom je niets tegen waar je niet op zit te wachten en is het makkelijker om gedisciplineerd te blijven. Een andere mogelijkheid is een vriendin je wachtwoord tijdelijk laten veranderen, zodat je er zelf niet meer op kunt totdat je een beetje over je ex heen bent.

Gebruik social media om jezelf te adverteren
Online daten is een stap in de goede richting. Laat zien dat je weer op de markt bent door je status op “vrijgezel” te zetten en post mooie foto’s, interessante quotes of goede muziek op je tijdlijn.

Negeer posts waarvan je denkt dat ze over jou gaan
Je ex, zijn familie of zijn vrienden plaatsen misschien dingen op internet waarvan je zou denken dat ze over jou gaan. Beste advies: negeren. Negatieve aandacht is ook aandacht, dus probeer het links te laten liggen. Als het echt te ver gaat en het is direct naar jou gericht, probeer het dan privé op te lossen. Houd de eer aan jezelf!