Spannende dates via internet

Stel, je bent single en wilt dat voorlopig blijven. Wat doe je dan als je zin hebt in seks? Dan regel je een date via internet.

Journaliste Ami de Klein zit in die situatie. Toen haar relatie stukliep, vroeg ze zich af hoe ze dat vrije gevoel kon houden en toch haar ‘gezonde trek in seks’ kon bevredigen. Een man in een café oppikken voor een onenightstand was natuurlijk een optie, maar daar zitten nogal wat haken en ogen aan (vriendinnen willen/kunnen bijvoorbeeld niet altijd mee).

Daarom schreef ze zich in bij een site voor internetdaten. En dan dus niet omdat ze op zoek was naar een nieuwe relatie, maar puur voor de seks. In de Viva van deze week vertelt ze hoe dat ging met die dates. Want die kwamen er, uiteraard.

Dates met mannen die niet bleven slapen en waarvan ze niet eens wilde weten wat voor werk hij deed. Ze vertelt dat het haar nog opvallend veel moeite kostte om haar seksdates ervan te overtuigen dat ze écht niet meer wil dan dat. Verbazend, want je zou toch denken dat mannen vrouwen met zulke voorstellen met open armen ontvangen? Te stereotype gedacht kennelijk..

In het stuk zegt ze een paar dingen die me opvallen, zoals: ‘Juist omdat er verder niets speelt, kunnen we allebei ongeremd en ongegeneerd genieten van de seks en van elkaar.’ Interessant. Is haar conclusie dan dat je met iemand waar wél iets mee speelt meer geremde seks hebt?

En ook: ‘Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat ik soms eenzaam ben en dat ik met seks probeer een opvulling aan leegte te geven.’

Regel jij wel eens seksdates? En wat vind je van die laatste opmerking?

CC foto: Dramatic