Squirten: spuitend klaarkomen

Squirten: nog nooit van gehoord? Dat kan! Squirten (of vrouwelijke ejaculatie) is namelijk een trucje dat vooral veel in pornofilms voorkomt. In de slaapkamer gebeurt het zelden, maar ejaculeren is dus niet alleen voor mannen weggelegd. Wat het precies is en hoe het werkt legt Vrouwonline je uit.

Vrouwelijke ejaculatie

Als je opgewonden bent, vult het weefsel tussen je urinebuis en vagina zich met vocht. Die vloeistof is vergelijkbaar met dat wat de man in zijn prostaat aanmaakt. Tijdens een orgasme via de G-spot wordt het vocht uit de klieren soms naar buiten gestuwd. Het is helder, kleur- en geurloos en in de tantraseks wordt het ook wel de ‘nectar van de godin’ genoemd. Dit naar buiten stuwen lijkt soms op spuiten, waardoor het ‘squirten’ wordt genoemd.

G-spot stimuleren

Squirten wordt dus in werking gezet door het stimuleren van de G-spot. Maar waar zit die eigenlijk? Als je die zoektocht uit wilt voeren, is het handig om te weten waar je moet zoeken. Doe dit bijvoorbeeld samen met je partner.

En hoe squirt je precies?

Ga op je rug liggen, met je benen wat opgetrokken. Je partner knielt dan voor je en voelt met zijn vinger zo’n vijf a zeven centimeter boven de ingang van je vagina. Daar zit een sponsachtig plekje: de G-plek. Als je deze plek stimuleert, kan het soms aanvoelen alsof je moet plassen. Als het een ware lustplek voor je is, leer er dan optimaal van te genieten door uit te vinden wat jij het lekkerst vindt. Bijvoorbeeld met je vingers, een sexspeeltje of via penetratie.

Bron: Het Vaginaboek, Goedele Liekens

 

Lees ook: https://www.viva.nl/sex-en-liefde/belangrijk-dat-je-open-bent-over-je-seksuele-fantasieen/