Sterke vrouw

geroosterde venkel

Coach Christien
Je coachvraag is heel erg direct; je smijt als het ware een stelling bij een coach op het scherm in de hoop dat iemand er iets mee kan. Zal ik je ‘vraag’ dan ook maar op een directe manier beantwoorden? Dan zou het best wel eens een ongenuanceerd antwoord kunnen zijn.

Of zou je het fijner vinden als iemand iets zorgvuldiger met je omgaat?

Coaching
Ik hoop dat je begrijpt wat ik je in mijn inleiding wil zeggen; de manier waarop je de coachvraag stelt past bij de inhoud van je vraag. Inderdaad zeer impulsief en wellicht sterk. Maar waarom stel je de vraag op die manier, sta je echt zo in het leven?
Waarom doe je zo sterk als je graag een relatie wilt?

Want is dat niet de vraag waar het echt om draait? Dat je graag een relatie wilt en dat je er van baalt dat het steeds niet lukt omdat je je ‘direct en sterk’ op stelt? In een relatie is het heel belangrijk dat je open en kwetsbaar kunt zijn, ongetwijfeld hebt jij ook een kwetsbare kant. Een kant van je die veel warmer en liever is dan je in eerste instantie durft te laten zien.

Misschien ben je nog geen man tegen gekomen die je heeft uitgenodigd om die kant te laten zien, iemand waar je je veilig bij voelt. Maar misschien is er ook iets in jezelf wat je tegenhoudt. Zou je zie vraag voor jezelf kunnen beantwoorden? Eerlijk?

Tips
Barbara, ik adviseer je om in eerste instantie lief voor jezelf te zijn, neem tijd voor jezelf. Help jezelf door eerlijk en open naar jezelf te kijken en je af te vragen voor wie je zo sterk moet zijn. En waarom? Meditatie en yoga zijn mooie manieren om daar de tijd voor te nemen. Of gun jezelf een lekkere massage.

Als je zachter voor jezelf kunt zijn kun je dat ook voor een ander zijn. Maar misschien is er een diepere oorzaak. uit je jeugd bijvoorbeeld, waardoor je het moeilijk vindt om je kwetsbaar op te stellen. Dan zou ik je adviseren om eens met een coach in gesprek te gaan (of te mailen) om op zoek te gaan naar manieren om iets meer in balans te komen. Je hebt het in je, anders zou je deze vraag niet gesteld hebben!

Plan
Stap voor stap lieve Barbara, lastig voor iemand als jij. Karaktereigenschappen die je noemt in je vraag zijn gegroeid in je leven het kost ook tijd om je zachte karakter eigenschappen te laten rijpen, neem daar de tijd voor. Gun het jezelf.