Stiekeme romanticus

geroosterde venkel

Ik voel me vreselijk belogen en bedrogen en ben keihard op mijn ziel getrapt. Ik kwam er achter via mailtjes van hem en haar. Hij zegt dat het al voorbij was toen ik er achter kwam, maar ik vertrouw hem voor geen meter meer. De verliefde romanticus die hij in de mailtjes met haar was heb ik nog nooit gezien. Daarbij komt nog dat hij 47 was toen het begon en zij 23. Ik voel me zo alleen staan.

Coach Kas
Het is een onzettende nare situatie waar je in zit. Het belangrijkste is om eerst te bepalen wat jij wilt. Wil je met je man blijven of wil je misschien wel afscheid nemen. Misschien is dat iets wat je nu niet direct weet, maar dat is wel wat je moet uitzoeken. De makkelijkste manier om dat te doen is door te bedenken wat jij van hem wilt en nodig hebt om door te gaan. Ik kan me voorstellen:

– dat je in eerste instantie vooral wilt dat hij er voor gaat
– dat hij werkelijk stopt met die ander
– hoe hij jou moet behandelen
– etc

Dit lijken misschien makkelijke vragen, maar dat zijn het niet. Want bij overspel komen heel veel dubbele emoties kijken. Aan de ene kant ben je boos en wil je hem ook alleen maar pijn laten voelen, maar aan de andere kant ben je bang dat hij misschien wel weg gaat. Een de ene kant ben je gekwetst en aan de andere kant superboos. Dus dat vraagt veel overweging. Het slechtste wat je kunt doen, is gewoon maar verder gaan. Dan wordt de relatie met je man een kwelling voor jezelf. Uiteindelijk zal je wel wat van je kwaadheid kwijt moeten raken en besluiten of je hem wilt vergeven. Als dat niet lukt, zal je relatie voor jullie beiden heel pijnlijk blijven.

Boekentip:
(klik op het plaatje als je meer over dit boek wilt weten, of als je het wilt bestellen)