Succesvol huwelijk? Hou je bruiloft klein!

geroosterde venkel

Wil je dat je huwelijk slaagt? Zorg er dan in ieder geval voor dat je niet te veel geld uitgeeft aan je trouwdag! Volgens de Britse familierechtadvocate Amanda McAlister geven acht van de tien stellen die binnen vijf jaar scheiden aan dat hun veel te dure bruiloft de oorzaak is van de breuk.

Vlaag van romantiek
Volgens de advocate geven jonge stellen vaak zo’n 30.000 pond (meer dan 35.000 euro) uit aan een bruiloft. In een vlaag van romantiek en de grote zin in een mooi feestje wordt vaak vergeten dat het lenen van zulke bedragen grote gevolgen op lange termijn kan hebben. En dus veel impact op de relatie!

Realiteit
“Na de wittebroodsweken, als de realiteit toeslaat, wordt het terugbetalen van zulke grote sommen geld een enorme last binnen het huwelijk, samen met de toenemende kosten die het starten van een gezin met zich meebrengt in deze economisch onzekere tijden”, meent de advocate.

Keira Knightley
Volgens Amanda kun je als stel de kosten beter laag houden, zodat je verzekerd bent van een stabiele financiële basis die nodig is in deze economisch onzekere tijden. Ze geeft actrice Keira Knightley als goed voorbeeld. De actrice trouwde begin deze maand met zanger James Righton en hield de grote dag erg bescheiden.

Keira nodigde slechts twaalf gasten uit en koos voor een Chanel-jurkje dat ze al eens eerder had gedragen. Bovendien werd ze door haar moeder naar de ceremonie gereden in een Renault Clio en waren bij de receptie maar vijftig gasten aanwezig.

“Met het laten schieten van een limousine, grote jurk en dure taart, zouden ze zich zomaar kunnen hebben verzekerd van een stabiel en succesvol huwelijk”, aldus de advocate.

Wil je graag weten hoe je goedkoop kunt trouwen? Lees dan ons artikel vol tips!

Bron: Daily Mail