Succesvol scharrelen

Zin in seks, maar niet in verliefd gedoe? Met een beetje scharrelen is niks mis, zolang je het elkaar niet moeilijk maakt. Tips voor een succesvolle jacht – en de nodige kanttekeningen natuurlijk.

In Viva 41 lees je over de voordelen van kortdurende seks-relaties plus zes scharrelen-doe-je-zo-tips. Ervaringsdeskundigen Maria, Irene en Margreet vertellen. “Sommige mannen schrikken van mijn directheid en krijgen er letterlijk een slappe van.”

Alledrie vertellen over hun avontuurtjes, de dubbele moraal en reacties van de mensen om hen heen.

Maria: “Ik heb geen zin in een vaste relatie, wel in seks. Scharrelen is de ideale oplossing. Wel de lusten, niet de lasten. Ik ontmoet mannen via datingsites. Dan is er geen onduidelijkheid en weten we allebei vanaf het begin waar we aan toe zijn. Bij mijn eerste afspraakjes was ik superzenuwachtig, maar het went. De druk is van de ketel; ik kan rustig rondkijken wat er allemaal ‘te koop’ is.”

Scharrelen als persoonlijke ontdekkingstocht: dat klinkt zo gek nog niet. Antropoloog Rachel Spronk: “Los van hoe onze samenleving denkt over vrije seks, is het een feit dat individuele vrouwen meer vrijheid hebben op dit gebied. Ik juich dat toe! Emancipatie van een samenleving begint bij het individu en heeft alles te maken met het aangeven van grenzen. Om je eigen grenzen te leren kennen, is experimenteren essentieel.”

Heb jij een scharrelfase gehad?

CC foto: Ambrusorsi