‘Sugar Daddies’: meer mythe dan werkelijkheid

geroosterde venkel

Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe slechter de factoren, zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Colorado. Een man met een vrouw die acht jaar of jonger was verdiende in 1980 per jaar 2664 euro minder dan wanneer het leeftijdsverschil maar een jaar was. Ook is de oudere man een stuk slechter in cognitieve testen en is hij veel minder aantrekkelijk dan wanneer hij een partner heeft van dezelfde leeftijd.

Hugh Hefner
“Hugh Hefner is één van de uitzonderingen”, zegt coauteur Hani Mansour, assistent professor economie aan de Universiteit van Colorado Denver. “Onze resultaten trekken de conventionele wijsheid over paren die verschillen in leeftijd in twijfel.”

Trouwen
Onderzoekers kunnen het resultaat goed verklaren. Afgestudeerden die carrière maken ontmoeten vaak gelijkgestemden van dezelfde leeftijd waarmee ze later zullen trouwen. Mensen die een lagere opleiding hebben genoten en in een lagere beroepsklasse terechtkomen, ontmoeten daar mensen van elke mogelijke leeftijd, waardoor de kans groter is dat zij met een ouder iemand trouwen.

Leeftijdsgenoten
De echte trend is overigens dat mensen juist eerder trouwen met leeftijdsgenoten. “De voordelen zijn groter. Je deelt vaker interesses, je bent allebei op ongeveer dezelfde leeftijd toe aan kinderen en je kunt samen met pensioen gaan en oud worden”, aldus de onderzoekers. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in Review of Economics and Statistics.

Bron: PsychCentral