Swing je mee?

Het taboe lijkt te zijn doorbroken; swingen is in. En mensen beginnen er steeds jonger mee. In Viva 18 het verhaal van Lisa (20) en haar vriend Bram die geregeld seks hebben met anderen.

Ik dacht altijd dat je pas ging swingen als je al tig jaar bij dezelfde vent/vrouw was en een beetje op elkaar raakte uitgekeken. Mijn associaties erbij waren niet ‘studerend’ en ‘twintiger’, maar dat kan aan mij liggen.

Het blijkt ook echt aan mij te liggen, want het verhaal in Viva van deze week gaat over een studerende, twintig jarige swingster. Zij heeft een prima relatie met haar vriend Bram, maar beiden vinden ze het idee van vrijen met andere mensen te aantrekkelijk. Vooral dat de ander toekijkt vinden ze ‘een nieuwe dimensie’ aan de vrijpartij geven.

De swingers vinden elkaar via speciale sites. Voor heel veel mensen een uitkomst, want er zijn er veel die swingen leuk vinden om te doen. Lisa zegt dat het haar zelfvertrouwen geeft om te weten dat ook een andere man dan haar vriend haar aantrekkelijk vindt.

Ze vertelt dat haar relatie met Bram door de seks met andere stellen alleen maar sterker is geworden. Volgens haar komt dat omdat het aantoont dat ze elkaar helemaal vertrouwen. Ze weet namelijk zeker dat haar vriend niet meer met anderen vrijt als zij er niet bij is. En andersom. En dat geeft rust.

Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. In veel (of eigenlijk niet alle?) relaties is er in meer of mindere mate toch altijd die onzekerheid over het vreemdgaan van de een of de ander. Dus als je dat op een ‘gecontroleerde’ manier toelaat lijkt dat helemaal niet eens zo’n gek idee toch? Vooral als het, zoals Lisa zegt, de band met je partner alleen maar versterkt.

Zie jij swingen ook wel zitten? Of wordt je gek van het idee toe te kijken hoe je lief met een ander vrijt?

CC foto: Bailoo