Zo slim: in Duitsland is het ‘Tamponboek’ nu razend populair

tamponziekte dood

Helaas is ongesteld zijn alles behalve een feestje. Om maar wat te noemen; waarom zijn maandverband en tampons zo duur? In Duitsland waren ze het daar helemaal mee eens en een bedrijf introduceerde daarom het Tamponboek.

De combinatie tampons en een boek klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is eigenlijk super slim. Het zit zo: in Duitsland betaal je namelijk 19% (!) belasting op tampons. Dit puur omdat het gezien wordt als een luxe product. Euh, wat?

Doe nog maar een boek

Belachelijk, dat vond ook The Female Company. Zij verkopen biologische tampons en vonden deze maatregel zo absurd, dat ze besloten een protest te starten. Want ja, waarom meer belasting betalen over iets wat gewoon noodzakelijk is? Over een boek betaal je namelijk slechts 7 procent belasting, dus het idee ontstond al snel om, je raadt het al, de tampons in dit leesvoer te verkopen. So clever.

Tampontax

Want ondanks dat er 175.000 mensen het verzoekschrift ondertekenden om de ‘tampontax’ af te schaffen, is daar tot op heden nog niet naar geluisterd. Het Tamponboek is dan ook natuurlijk ook geen oplossing voor altijd, maar een stuk goedkoper is het wel. Voor één exemplaar betaal je drie euro en daarin krijg je niet alleen 15 tampons, maar ook nog verhalen en illustraties over menstruatie. Hopelijk gaat de regering snel luisteren naar de petitie, maar tot die tijd, is dit een heel goed alternatief.

banner

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!