Te weinig seks? Dat komt door Netflix, volgens deze relatietherapeut

minder seks netflix

Uit onderzoek onder 17.000 Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar blijkt dat we best tevreden zijn over ons seksleven, maar dat de frequentie wel iets omhoog zou mogen. We duiken ‘maar’ drie keer per maand met onze partner tussen de lakens, en daar is volgens relatietherapeut Rika Ponet onder andere Netflix de boosdoener van.

Uit het onderzoek van Rutgers blijkt dat hoe seksueel actief we zijn, vooral afhangt van onze leeftijd en lichamelijke gezondheid. 85 procent van de Nederlanders tussen de 25 en 39 jaar had het afgelopen halfjaar seks met zijn of haar partner. Onder de 70-plussers is dat 62 procent. We doen het gemiddeld drie keer per maand, zo blijkt uit onderzoek. Een prima score, maar als je bedenkt dat we 25 jaar net zoveel seks hadden in een week als nu in een maand, betekent dat toch een flinke daling. ‘Volgens mij zijn mensen nu gewoon eerlijker geweest. Die twee tot drie keer seks per week, daar zat denk ik veel sociale wenselijkheid aka de werkelijkheid mooier voorstellen bij. Het was ook nooit onderzocht, het zijn cijfers die je vooral tegenkwam in damesbladen,’ zo zegt Ponet over de onderzoeksresultaten in het radioprogramma Nieuwe Feiten op Radio 1.

Een beetje minder seks

Volgens Ponet is de reden simpel: Netflix neemt veel van onze tijd in beslag. ‘Maar als je de vergelijking maakt met onderzoeken van 10 à 15 jaar geleden, merk je inderdaad op dat we met zijn allen toch minstens een beetje minder seks hebben. En dat komt onder andere door Netflix. Het vervangt natuurlijk niet ons seksleven, maar het is er wel bijgekomen boven op al onze andere activiteiten. Het neemt een hele hap weg uit ons tijdsbudget,’ zegt de therapeut. Volgens Ponet zijn we na een paar uurtjes bingewatchen te moe om nog van bil te gaan.

Op de vraag of het erg is dat we minder seks hebben, antwoordt Ponet als volgt: ‘Vroeger was seks één van de weinige middelen om ons te ontspannen, vandaag de dag zijn er veel meer opties. Het is gewoon de manier waarop we anno 2018 leven. Het is wat het is. En uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat een hele grote groep best tevreden is over zijn of haar seksleven.’ En zo is dat.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron HLN.be | Beeld iStock