Tekenen dat je niet over je ex heen bent

Het is uit, al een tijdje. En hoe graag je hem ook wil vergeten, hij zit nog steeds in je hoofd. Komen deze tekenen dat je niet over je ex heen bent je bekend voor?

 1. Je checkt continue of hij online is op Whatsapp. Wat zijn status is. Of hij al iets heeft gepost op Instagram. En Facebook, wat spookt hij daar uit? En wie is die nieuwe vrouw die hij heeft toegevoegd? Waarom post ze smileys onder zijn foto’s? Ugh.
 2. Elk liefdesliedje gaat over hem. En je moet er een beetje van huilen. En je zet ze op repeat. Gewoon om jezelf te kwellen.
 3. Je vriendinnen moeten een beetje zuchten van die blik in je ogen. Ze kunnen dat gezanik over hem niet meer aanhoren. Maar ze doen het toch. Dat is echte liefde.
 4. Je vertelt iedereen die het wil horen, en iedereen die het niet wil horen, over je relatiebreuk. En dat het maar beter is dat het voorbij is natuurlijk.
 5. Het horen of zien van zijn naam doet iets met je. Verhoogde hartslag. Naar lucht happen. Je bent er echt heel ontspannen onder.
 6. Je moet jezelf inhouden om hem niet te bellen. Een paar keer per dag. Wat je wil zeggen, weet je niet precies. Maar zijn stem, oh als je zijn stem toch even zou kunnen horen…
 7. Als je hebt gedronken is je sanity weg en zoek je contact. Op drie verschillende manieren. Facetime, Whatsapp en e-mail.
 8. Je delete continue je zoekgeschiedenis op alle social media en je computer zodat mensen niet zien, en jij zelf ook niet, dat je hem continue in de gaten houdt.
 9. Bij elke berichtje of telefoontje heb je de hoop dat hij het is. Het is altijd iemand anders. Meestal je moeder. Of je vriendinnen die willen weten of je ooit nog je huis uit komt.
 10. Je verliest jezelf in het zoeken naar toepasselijke quotes op Pinterest. En je statusupdates, die spreken boekdelen. Oh ja, en je relatiestatus op Facebook, heb je die eigenlijk al aangepast?
 11. Je zorgt totaal niet goed voor jezelf. Douchen is al een opgave. Laat staan een leuke outfit aantrekken. Of je haren wassen. The struggle is real.
 12. Je hangt rond op plekken waar je hem per ongeluk tegen het lijf zou kunnen lopen. Op tijden die heus niet samenhangen met het einde van zijn werkdag of het moment dat hij altijd naar de sportschool gaat.

Beeld: iStock