Best handig: Tinder komt met functie om te checken of je date geen crimineel is

Tinder

Online daten blijft altijd een beetje spannend. Je loopt immers toch wat risico’s. Bijvoorbeeld het risico dat de jongen die online zo leuk leek, in het echt een gevalletje lul-de-behanger is. De ontzettend saaie uren die je met hem doorbrengt, krijg je nooit meer terug. Maar het kan erger: wat als je date een supercreep blijkt te zijn? Datingapp Tinder to the rescue!

Tinder komt namelijk met een nieuwe functie. De app gaat gebruikers de mogelijkheid geven om te controleren of hun date geen crimineel is. En dat is toch stiekem best wel handig…

Tinder komt met background check

Tinder heeft onlangs de non-profitorganisatie Garbo overgenomen. Garbo is een platform dat online checks uitvoert zodat mensen veilig kunnen daten. Het werd opgericht door Kathryn Kosmides, die ooit slachtoffer werd van gendergerelateerd geweld.

Namen en nummers

Nu Tinder de technologie van Garbo in handen heeft, kan het de gebruikers later dit jaar de optie bieden om te controleren of hun match ooit in aanraking is geweest met de politie. Garbo zoekt online naar arrestaties, veroordelingen en geweldsmisdrijven en heeft daar alleen een naam en een telefoonnummer voor nodig.

Even geduld

Nog even twee addertjes onder het gras. Ten eerste: de functie zal niet gratis zijn. Hoeveel Tinder je ervoor gaat laten betalen, is nog niet duidelijk. Ten tweede: de functie wordt de komende maanden getest en zal daarna eerst in Amerika beschikbaar worden. Amerikanen kunnen de functie naar verwachting dit jaar nog gebruiken, maar wanneer wij Nederlanders er gebruik van kunnen maken is nog niet bekend. Match Group, het moederbedrijf van Tinder, heeft wel laten weten dat ze van plan zijn om de functie ook naar hun andere datingapps te halen, zoals OkCupid en Hinge.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Nu.nl.  | Beeld: Getty Images