Tips voor online daten

geroosterde venkel

Online op zoek naar een date? Check dan eerst even of je aan deze eisen voldoet. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat je slank, katholiek, 25 jaar oud moet zijn en drie keer per week alcohol moet drinken om de meeste kans te hebben op een date via internet. En als je laatste relatie tussen de drie en acht jaar duurde, heb je nog meer kans op een afspraakje. Vrouwonline gelooft dat iedere vrouw, ongeacht haar postuur, geloof, leeftijd en gedrag, kans heeft op een date en geeft wat tips.

1. Wees positief
Het eerste contact wordt bij online daten vaak gelegd na een blik op iemands profiel. Belangrijk is dus om indruk te maken met je profiel. Zorg dat je in je beschrijving positief bent over jezelf, maar ook over degene die je zoekt. Hou het eenvoudig, ellenlange teksten over je verleden zijn niet nodig. Zorg er ook voor dat je tekst foutloos is.

2. Plaats een leuke foto
Een glimlach is aantrekkelijk. Beschik je over een mooie glimlach? Plaats als profielfoto dan een foto van jezelf waarop je lachend staat. Denk ook goed na over je kleding. Te bloot is een afrader, want je wil het wel decent houden. Ben je een uitbundig persoon? Dan mag dat zeker in je beschrijving terugkomen en aan je foto af te zien zijn. Die foto gemaakt tijdens het uitgaan of een feestje kan leuk zijn, maar als je daarop staat omringt door alcohol of een licht aangeschoten indruk maakt komt dat toch minder positief over. Een foto met een neutrale achtergrond is meestal de beste optie. Rode kleding heeft ook een positieve uitwerking op anderen, blijkt uit onderzoek. Doe hier je voordeel mee en draag bijvoorbeeld een mooie rode blouse of shirt.

3. Heb geduld
Heb je je profiel online gezet, maar nog geen reactie gehad in het tijdsbestek dat je voor ogen had? Wees geduldig en blijf positief en denk ‘mijn geduld wordt beloond’.

Meer weten over het onderzoek? Kijk dan op NU.nl.

Lees ook: Voor de vrijgezelle lezers: 5 datingsites
Lees ook: How to: Online daten mét succes
Lees ook: Internetdaten? ‘Verwacht niet te veel’