Tips voor liefdesverdriet van de sterren

liefdesverdriet

Liefdesverdriet sucks, maar één troost: ook de sterren hebben ermee te maken. Lees hier hun beste tips tegen ludduvudduh.

Katy Perry: “Wat tegen liefdesverdriet helpt? Je beste vrienden, je familie, en junkfood. Vooral veel junkfood.”

Sanne Vogel: “Veel huilen. En vraag vrinedinnen om bij je te blijven slapen. Koester je vriendschappen, want je vrienden kunnen je opvangen als je relatie uitgaat. Blijf niet boos. Als je het verdriet op een gegeven moment naast je neer kunt leggen, en je ex kunt vergeven en respecteren, dan is dit uiteindelijk ook beter over jezelf.”

Jennifer Lopez: “Na mijn scheiding bleef ik eerst een tijdje in bed liggen. Vervolgens danste ik elke dag, sportte ik en deed ik dagelijks een gebedje, maar ik bleef me slecht voelen. Ik herhaalde dit elke dag, en uiteindelijk werd het allemaal wat makkelijker.’

Barry Atsma: “Het is belangrijk om tijdens je liefdesverdriet ieder contact met je ex te vermijden. Vrienden zijn met je ex is mogelijk, maar zorg ervoor dat je niet met elkaar in bed belandt. Dat maakt de boel alleen maar gecompliceerd.”

Reese Witherspoon: “Weten dat je niet de enige bent die dit meemaakt, kan troost geven. Op een keer –rondom de kerst- zat ik in de auto op een parkeerplaats en ik kon het niet opbrengen om uit te stappen. Toen dacht ik: okay, de halve parkeerplaats heeft dit meegemaakt, sterker nog: de helft van de mensen in dit land heeft dit meegemaakt. Zodat  het me uiteindelijk toch lukte om uit te stappen.”

Bart van der Weide (zanger Racoon): “Houd je niet groot en huil als je daar behoefte aan hebt. Maar lach ook veel, daar zul je je beter door voelen. Blijf verder niet te lang over je liefdesverdriet zeiken tegen anderen. Je vrienden worden het beu als je tig keer je verhaal op tafel legt, en there’s no use crying over spilled milk. Het is nu eenmaal gebeurd, en er zijn ergere dingen, zoals het verliezen van je kinderen.”

Elizabeth Taylor: “Schenk een drankje voor jezelf in, doe lippenstift op, en raap jezelf bij elkaar.”

Gwyneth Paltrow: “Het enige wat je gebroken hart kan helen is tijd en je vriendinnen.”

Sandra Bullock: “Na mijn scheiding was ik gevloerd, en dacht ik dat ik nooit meer zou kunnen opstaan. Maar ik heb het de tijd gegeven. Je denkt dat het gevoel nooit overgaat als je er middenin zit, maar het gáát voorbij.”

Lees ook:
5 beste liefdesverdriet films

5 voordelen van liefdesverdriet

Vriendin met liefdesverdriet: dit kun je het beste zeggen

Bronnen: The Mirror, Eerste Hulp bij Liefdesverdriet
Foto: Robyn Beck (ANP)