Je vindt je huisdier belangrijker dan je denkt

Huisdier belangrijker dan partner

Je kat die s’ochtends om half zeven (ook in het weekend) aan je deur krabt, slinger je een verwensing naar z’n kop. Daarna schotel je hem wat brokjes voor met een aai over zijn bol. Je nieuwe partner kan het gedrag -en je kat- misschien een stuk minder waarderen. Best een grote kans dan dat de man binnen afzienbare tijd buiten de deur staat. Zónder aai over z’n bol.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat we ons huisdier hoog bovenaan onze prioriteitenlijst hebben staan. Nieuwe partners moeten het ontgelden als zij niet met onze viervoeter door één deur kunnen. Kunnen ze niet met onze familie overweg? Dat vinden we minder belangrijk.

 

Regenboog haar

We zouden zelfs met minder salaris genoegen nemen als dat betekent dat we onze harige vriend dagelijks mee mogen nemen naar kantoor. Een op de vijf heeft daar zelfs een salarisverlaging van 20% voor over.
 Je kat je nieuwe haarkleur laten bepalen? Jawel, zelfs dat komt voor. De vrouw in onderstaande video houdt er een interessante haardos aan over.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen. 

Bron HLN | Beeld Shutterstock

 

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.