Top 10: verhoog je sex drive

geroosterde venkel

Vrouwen hebben meer zin in sex als ze strak en goed in hun vel zitten, zo blijkt uit onderzoek onder 2000 Britten. Op nummer twee staan schone lakens, waardoor vrouwen sex nog aangenamer vinden en van geld winnen wordt 60% van de vrouwen ook erg opgewonden.

Mannen worden seksueel opgewonden van hele andere zaken. Een avondje uit met vrienden brengt hen in de stemming voor een vrijpartij. Een derde van de mannen (28%) hopen hun partner te verleiden wanneer ze na een avondje stappen thuiskomen. Verrassend genoeg staat het nemen van een lekker warm bad op drie en het schoonmaken van het huis op tien. Maar er staan er ook zeker meer mannelijke zaken in de top 10: het winnen van de favoriete sportclub, rijden in een sportwagen en succes op het werk.

Voor zowel vrouwen als mannen werkt iets winnen erotiserend. Psycholoog Travey Cox is gespecialiseerd op het gebied van lichaamstaal, seksualiteit en relaties. In Daily Mail legt ze uit: ‘Wanneer we iets winnen, of dat nu geld is of de bingo, komen dezelfde chemische stoffen vrij in de hersenen als tijdens sex. Daarom voelt het zo intens. Deze chemische stoffen geven een signaal van ‘opwinding’ af aan de hersenen wat zorgt voor lichamelijke reacties als kriebels in de buik, het hart dat sneller gaat kloppen en meer adrenaline.’

De top 10 volgens het onderzoek
Vrouwen hebben meer zin in sex door…

1. afvallen
2. schone lakens
3. geld winnen
4. een avond stappen met vriendinnen
5. een warm bad
6. een avond uit met werk of het kerstfeest op werk
7. een nieuw kapsel
8. het dragen van make-up
9. een workout op de sportschool
10. een deal sluiten of een grote taak afhebben op werk

Mannen hebben meer zin in sex door…
1. een avond stappen met vrienden
2. schone lakens
3. een warm bad
4. geld winnen
5. het winnen van de favoriete sportclub
6. afvallen
7. een workout op de sportschool
8. rijden in een sportwagen
9. een deal sluiten of een grote taak afhebben op werk
10. schoonmaken het huis

Bron: BuzzO en Daily Mail