Top 5: Wat te doen op een eerste date?

Wat we allemaal níet moeten doen op een eerste date is al uitgebreid beschreven en besproken. Niet zoenen als je hem niet leuk genoeg vindt, niet te veel praten… En dan blijft er zo weinig over om nog wél te kunnen doen. Daarom: het alternatief.

1) Ga voor originaliteit. Sleep je date mee naar een plaats omdat jij de gekozen locatie gewoon een geweldige plek vindt en ga niet naar het eerste het beste standaard restaurant waar de hele stad al minstens drie keer geweest is.

2) Draag kleding waar je je goed in voelt. Niet te overdreven als je geen zin hebt om enorm op te vallen, niet te bloot als je het vast koud gaat krijgen, gewoon een leuke outfit die past binnen de plaats en sfeer van de date. Niets meer, niets minder.

3) Doe gezellig samen een lunch of een borrel. Een vijfgangendiner is misschien wat overdreven, voornamelijk als je kijkt naar de tijd die het kost. Als de klik er is, kan de date natuurlijk zo lang duren als je zelf wilt. Wanneer je het eigenlijk na een uurtje wel weer hebt gezien, heb je met een korte date een goede reden om weer op te stappen.

4) Wees relaxed. Best lastig, dat weet ik, want je bent natuurlijk drie dagen van tevoren al enorm zenuwachtig. Maar geloof me, dat is helemaal niet nodig. Ga geen hopeloze pogingen doen om je zenuwen in bedwang te houden, dat lukt je namelijk niet: wees gewoon relaxed en als dat niet lukt gewoon zenuwachtig.

5) Wees jezelf, maar dan een tikkie aardiger. Houd opmerkingen over de foute kledingkeuze van je medevrouw even een avondje voor je. Hetzelfde geldt voor die opmerking over z’n stropdas die niet helemaal netjes zit. Die jongen heeft zó zijn best voor je gedaan, verpruts dat tijdens je eerste date nog maar even niet.