Trend: laat het groeien

kaal

Epileren, waxen, harsen of scheren: we doen er alles aan om die vervelende schaamharen te verwijderen. Toch lijken steeds meer vrouwen hun schaamhaar weer te laten staan. Modellen in verschillende reclamecampagnes worden namelijk afgebeeld mét schaamhaar!

Modellen met schaamhaar
Modellen als Lara Stone, Kate Moss en Isabeli Fontanti sieren de naaktkalender van Pirelli in 2012 met haar op hun intieme zones. Ook model Crystal Renn liet voor een fotoshoot voor Vogue de boel staan en in een campagne voor Versace is het Nederlandse model Saskia de Brauw zonder schaamhaar te zien. Als we de laatste trends dus moeten geloven, kunnen we het scheergereedschap in de kast opbergen. En dat terwijl mannen juist massaal voor kaal gaan!

Schaamnamen
Aan termen als een ‘kale poes’ of een Brazilian wax zijn we al helemaal gewend. Maar mocht de trend van het laten staan van het schaamhaar aanslaan, hoe noemen we dat dan ook alweer? Als alles er nog op zit, maar het wel kort is, spreek je van een ‘bermudadriehoek’ of ‘brillospons’. Ga je helemaal voor puur natuur? Dan kun je spreken van een bush, oerwoud, gazon, gevarendriehoek, grasveldje of hairy popper.

Pruikje
Ben je iets te fanatiek geweest met waxen en groeit je haar niet meer mooi terug? Geen nood! Er bestaan ook schaamhaarpruikjes. Deze schaamhaarpruikjes, of ‘merkins’ zoals ze officieel heten, bestaan al erg lang. In de 17e eeuw gebruikten hoertjes deze merkins, omdat ze hun schaamhaar afschoren om van de schaamluis af te komen. Een kale vagina was toen not done.

Verven
Wil je creatief zijn met je schaamhaar, maar wil je het wel lekker laten staan? Je kunt het ook verven! Leuk toch zo’n kleurtje daar beneden? Toch heeft slechts 2% van de Nederlandse vrouwen haar schaamhaar wel eens gekleurd. De schaamhaarkleurspoeling is bedoeld om het haar ‘daar beneden’ te laten matchen met het haar op je hoofd. Wil je toch je schaamhaar scheren? Dan hebben we hier wat tips voor je.

Wat vind jij? Moeten we de boel weer lekker laten staan?