Trouw nooit een Italiaan

… als je seksleven je lief is. Althans, dit stelt Viva-journalist Marleen Kruitwagen (32, single) die in het land zelf op onderzoek is gegaan.

Vreemdgaan is iets van alle tijden en alle landen, maar in Italië is het verheven tot een ware levenskunst. Voor de mannen dan hè. De getrouwde vrouw zit vaak thuis met de kinderen, en komt een kilootje of twintig aan. De Italiaanse krant La Repubblica meldt dat nog maar drie van de tien stellen daar monogaam leven.

Wat ís dat toch met die Italiaanse mannen? Worden ze met het Casanova-gen geboren of komt hun verleidingskunst voort uit een combinatie van cultuur, opvoeding en veel oefening?

Marleen: “Ik vraag mijn lerares Silvia hoe het toch kan dat die Italiaanse mannen vreemdgaan alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Volgens haar heeft het met drie dingen te maken: de kerk, la mamma en fare una bella figura (een goede indruk maken).”

Benieuwd? In Viva 51 lees je meer over deze mogelijke oorzaken en Marleen’s ervaring met de mannen zelf.

Zijn Italianen echt de grootste schuinsmarcheerders? En hoe scoren onze Nederlandse mannen in vergelijking met – we noemen maar wat – Duitsers, Brazilianen of Ghanezen? Vertel!

© beeld: Hollandse Hoogte