Trouwen? Bereid je goed voor!

geroosterde venkel

Ga je binnenkort trouwen? Waarschijnlijk heb je ontzettend veel aan je hoofd. Het feest, de catering, de jurk, de huwelijksreis en ga zo maar door. Grote kans dat je nog niet hebt nagedacht over de financiële gevolgen van het huwelijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel stellen niet op de hoogte zijn van de risico’s van het huwelijk.

Einde relatie
De financiële gevolgen van het huwelijk merk je vaak pas wanneer je relatie stukloopt. Daar wil je natuurlijk helemaal niet aan denken, maar het is wel verstandig om dat toch te doen. Zeker gezien de statistieken: één op de drie huwelijken mislukt jammer genoeg.

Uit onderzoek van Netwerk Notarissen blijkt dat ongeveer 75 procent van de samenwoners die gaan trouwen in gemeenschap van goederen trouwt. Ook het vermogen dat je voor het huwelijk in privébezit had, moet je vanaf dan delen met je partner. Wanneer jullie met een ongelijke financiële situatie in het huwelijksbootje stappen, kan dit voor problemen zorgen als de relatie over is. In meer dan de helft van de gevallen is het koophuis bijvoorbeeld eigendom van een van de partners, en niet van allebei.

De huwelijkse zakentest
Netwerk Notarissen heeft iets bedacht om trouwkoppels beter te informeren en voor te bereiden. Als je gaat trouwen, maar ook als je al getrouwd bent, kun je de huwelijkse zakentest doen. Ook mensen met een geregistreerd partnerschap kunnen terecht op de site!

Hoe goed ben jij voorbereid? Doe de test!