‘Twitter verpest huwelijk’

geroosterde venkel


Eerst werd Facebook funest voor je relatie verklaard, nu moet Twitter er ook aan geloven… Uit nieuw onderzoek blijkt dat mensen die de hele dag door tweets versturen een verhoogd risico lopen op ruzies, affaires en scheidingen.

Student Russell Clayton van de universiteit van Missouri stelde 581 twitteraars vragen over hun gebruik van de site. Deelnemers moesten bijvoorbeeld aangeven hoe vaak ze iets op Twitter zetten. De journalist in opleiding wilde ook weten of het getweet tot conflicten met hun huidige of vorige partner had geleid.

Vreemdgaan

Volgens Russell kunnen social media-junkies met een relatie maar beter oppassen. Hoe actiever iemand op Twitter is, hoe groter het risico dat de site voor ruzie zorgt en dat een van de twee uiteindelijk vreemdgaat of een punt achter de relatie zet. Of je elkaar net kent of al jaren samen bent, zou geen verschil maken.

Facebook

Eerder ontdekte Clayton al een vergelijkbaar verband tussen Facebook en huwelijksproblemen. “Alhoewel er allerlei factoren meespelen, kan het gebruik van sociale netwerken als Twitter en Facebook relaties beschadigen”, waarschuwt hij op de site van de universiteit.

Wat vind je van dit onderzoek? Geef je mening in een reactie.

Bron: BuzzO