Taxibedrijf Uber: voel je je gediscrimineerd? Er is nu een knop voor

uber gediscrimineerd

Ter ere van de Pride-week lanceert Uber een discriminatie-knop. Als je je in een taxi gediscrimineerd voelt kun je dat via de knop achteraf laten weten. 

Het komt allemaal door dragqueen Jennifer Hopelezz. Een aantal weken geleden werd ze geweigerd door een Uber-taxi, en dat was niet de eerste keer. De keren dat ze wel door een taxi meegenomen wordt, is de sfeer vaak ongemakkelijk en soms zelfs onvriendelijk. Het komt voor dat een chauffeur weigert met Jennifer te praten. 

Klaag maar raak

De knop is er niet alleen voor de Pride-week, hij blijft daarna ook bestaan om alle vormen van discriminatie aan te kunnen kaarten. Om het voor mensen makkelijker te maken dit door te geven, komt Uber met de knop, deze is toegevoegd in het deel van de app waar je je klacht kwijt kunt. Andersom kunnen chauffeurs nog niet laten weten dat ze zich gediscrimineerd voelen door hun klanten. Wel werkt Uber aan een mogelijkheid om klanten te kunnen weigeren die zich eerder misdragen hebben.

In deze video doet Jennifer Hopelezz haar kant van het verhaal en roept op tot meer verdraagzaamheid.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Het Parool | Beeld: Pexels

banner

Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.