Uitslag Vrouwonline Vreemdgaanenquete

vreemdgaan

Vrouwen verwennen hun minnaar meer in bed dan hun eigen vaste partner. Zo trekken zij voor hun minnaar de meest sexy lingerie aan (59%), zijn ze tijdens de seks met hun minnaar ongeremder (54%) en draaien ze hun hand niet om voor anale en orale seks, ingewikkelde/andere standjes en seks met speeltjes. Dit blijkt uit onze vreemdgaan enquête waarop 694 van onze bezoeksters hebben gereageerd.

De vreemdgangsters deinzen niet terug voor seks in de auto met hun ‘part time lover’ (16%). Andere geliefde locaties zijn een hotel (14%), in het huis van een bekende (6%), bij de minnaar thuis (29%) en in het eigen huis (18%). De vaste partner heeft een behoorlijk minder spannend seksleven en wordt daarom flink benadeeld. Toch geeft een kleine 40% aan dat het seksleven met haar vaste partner is opgebloeid sinds de minnaar in het spel is.

Minnaar op het werk populairst
Opvallend is dat er relatief veel vrouwen hun minnaars op het werk vinden (26%) gevolgd door via vrienden en kennissen (20%) en uitgaan (17%). Toch wordt er op het werk erg weinig gesekst met de minnaar.

Trouw
Meer dan de helft van de vrouwen gaat vreemd. Dit doen zij om zich gelukkig, gewaardeerd of gewoon zichzelf te voelen. Onverwachts blijken de ‘vreemdgangsters’ erg trouw: 40% doet het met een vaste minnaar, tegenover 18% die het met ‘losse scharrels’ doet. Bij 37% was het een eenmalige actie.

Spannender of liever?
Hun minnaar moet vooral spannend of een ander type dan hun partner zijn. Slechts een kleine minderheid valt voor haar minnaar, omdat hij liever is dan haar vaste partner. Op de vraag hoe deze vrouwen het zouden vinden als hun partner vreemd zou gaan, antwoordt 64% met ronduit ‘kut’.

Online vreemdgaan telt niet
Wat valt er eigenlijk onder vreemdgaan? Volgens 46% is seks met een ander vreemdgaan. 31% vindt zoenen met een ander al vreemdgaan en voor 16% is dat verliefd zijn op een ander. Online vreemdgaan telt trouwens voor 29% niet als vreemdgaan.

Astrid Leistra van VrouwOnline werd geinterviewd door Edwin Evers voor Radio 538. Beluister hier het fragment.