Vakantieseks in Salou

Eén keer heb ik een vakantievriendje gehad en beleefde ik met hem ook daadwerkelijk vakantieseks. Het verliep niet zoals ik had gehoopt.

Van vakantieseks met een vakantieliefde wordt altijd zo’n perfect beeld geschetst. Zon, zee, strand, mooie omgeving, vrijheid, zachte liefdevolle en geile (liefst buitenlandse) woordjes in je oor… Nou, ik deed het in een tentje op een cheap ass camping in good old Salou. Jawel, dat party-oord.

Geen cent te makken
In de zomer van 2002 had ik geen cent te makken, omdat de geannuleerde vakantie met die vreselijke nummer 2 al mijn geld had opgeslokt. Gedeprimeerd zat ik bij een goede vriendin op de bank, die aangestoken door de film Costa! een briljant plan smeedde: wij gaan ook naar Salou! Een weekje bakken op het strand en feesten tot in de late uurtjes zagen we wel zitten.

Het moest wel erg goedkoop allemaal. Daarom leidde een helse busreis van uuuuuuren (doe ik nooit meer) ons naar een simpele camping in Salou, Spanje. Om half 7 ’s ochtends werden we op onze huurtent gewezen én welkom geheten door onze buren, die net terug waren van een stapavond. Een stel boeren uit een gat waarvan ik de naam niet eens meer weet.

Zonnesteek
Het moet gezegd: we hadden een fantastische vakantie. We kregen precies waar we naar op zoek waren: zon en party’s. En ik kreeg er nog een vakantieliefde bij ook. Een van de boerenjongens bleek namelijk interesse in mij te hebben. Het was totaal NIET mijn type, in alle opzichten, maar op de een of andere manier vond ik ‘m toch best leuk. De enige mogelijke verklaring voor mijn low standards die week is dat ik een zonnesteek had opgelopen. Of dat ik gewoon even zin had in een losse fling, na een vriendje dat me nogal had geclaimd.

Zin in meer
Het einde van de week naderde en na al dat zoenen en plukken, hadden we wel zin in meer. En dus liet ik het toe dat ie me meesleurde naar zijn tentje. Het was er donker en bloedheet. We namen niet eens de moeite om ons helemaal uit te kleden en onze benen raakten verstrikt in de slaapzakken die op de half lege luchtbedden lagen. Het was onhandig, alles behalve liefdevol en nog erger: niet geil. Ik betrapte mezelf erop dat ik me tijdens de daad afvroeg of ie ‘m er überhaupt wel in had gekregen. Ik heb het ‘m maar niet gevraagd.

De beste vriend
Eenmaal weer in Nederland bleven we contact houden met de groep en gingen we zelfs een keer stappen in hun dorp. Daar kwam ik erachter dat ik écht een hele lange vlaag van verstandsverbijstering had gehad: hoe kon ik ooit voor hem zijn gevallen?! Erger nog: ik zag in dat zijn beste vriend veel en veel leuker was, in alle opzichten. Had ik die maar aan de haak geslagen…

Beeld: Thinkstock