Valkuilen tijdens een romantische vakantie

geroosterde venkel


Vakanties worden de ultieme relatietest genoemd. Of je nu naar een tropisch oord gaat of een leuke citytrip maakt met je lief, je wil voorkomen dat jullie vakantie eindigt in een grote ruzie.

Irritaties, andere wensen, teleurstellende vrijpartijen of een onvoorziene ramp… Bekijk hieronder de vier valkuilen die een romantic getaway om zeep kunnen helpen en – heel belangrijk – wat je kan doen om ze te voorkomen.

1. Te veel aan elkaar blootgesteld worden

Zelfs als jij en je partner samenwonen, betekent een vakantie meer quality time dan je gewend bent. Heel fijn om even helemaal de tijd voor elkaar te hebben. Helaas kan continu op elkaars lip zitten sneller tot irritaties en ruzies leiden. Overweeg daarom om ook apart activiteiten te ondernemen. Bijvoorbeeld: terwijl jij een een middagje gaat shoppen, gaat hij een paar uren tennissen.

2. Hoge verwachtingen in de slaapkamer

Of het nu jullie huwelijksnacht of jubileum is, koppels voelen vaak een druk om te presteren tussen de lakens. Indien het niet langer, vaker en beter dan normaal gebeurt, kan er ontevredenheid ontstaan. De oplossing? Profiteer van de vrije tijd die je ’s ochtends hebt. Echt waar, ochtendsex geeft je veel energie én is goed voor het humeur. Bovendien hebben veel stellen geen puf meer voor een potje sex na een actieve dag of een grote maaltijd met veel wijn.

3. Tegenpolen trekken elkaar niet aan

Normaal gesproken vul je elkaar aan als tegenpolen, maar op vakantie kan dat anders uitpakken. Stel je voor: hij plant een dag liever vol met museumbezoeken, ritjes met tourbussen en andere vormen van cultuur snuiven en jij rolt het liefst rond het middaguur uit bed om vervolgens uitgebreid te lunchen. Wat doe je dan? Tot een compromis komen natuurlijk. De ene dag doe je iets actief en daarna las je een relaxdag in. Iedereen blij!

4. Onverwachte ramp

Een vermiste koffer, een gestolen portemonnee of een gemiste vlucht. Deze dingen zijn niet te voorzien en kunnen de vakantiepret flink bederven. Voorkom in zo’n geval dat je elkaar de schuld geeft en probeer het zo snel mogelijk op te lossen. Steun elkaar, ook als je al drie keer had gezegd dat hij zijn portemonnee niet in zijn achterzak moest stoppen. Ruzie verergert de situatie alleen maar… Over een paar dagen lachen jullie erom!

Bron: Tressugar

 

Behoefte aan nog meer survivaltips voor een vakantie met je partner? Lees de nuttige tips hier.