Van handboeien tot een trio: één op de vijf mensen schaamt zich voor seksuele verlangens

seksuele verlangens

Onze zuiderburen besloten eens flink onder de lakens te duiken. In een nieuw onderzoek vragen ze koppels de hemd van het lijf. Want is er sprake van sleur en durven stellen hun seksuele verlangens wel uit te spreken?

Lees ook:
Waarom je dus niet áltijd voor een vluggertje moet gaan

Deze studie werd gedaan door iVox, in opdracht voor het radioprogramma Love, Sex & Drama. Wat blijkt? Zo’n 73 procent heeft behoefte aan meer passie in hun relatie en 44 procent geeft aan het gevoel te hebben in een sleur te zitten. Vooral stellen met kinderen gaven dit laatste aan.

Sleur

En hoewel 47 procent wel seksuele spanning nodig heeft om verliefd te blijven, vindt 59 procent voorspelbaarheid ook wel prima. Het hoeft niet allemaal wild, wilder, wildst in de slaapkamer. Compromissen sluiten dus, of het nu je partner is die sleur wil vermijden (61 procent) of jij (77 procent) die zelf net iets meer moeite doet.

Seksuele verlangens

Wanneer seks vertrouwd wordt, kan het een beetje routine worden. Niks mis mee, maar één op de vijf mensen schaamt zich voor de seksuele verlangens die hij of zij heeft. Vervolgens durft één op de drie deze fantasieën niet met zijn of haar partner te bespreken. Waarom niet? Nou, door ergens toch de angst dat je lief hier helemaal niet voor openstaat. We dromen vooral over een trio, seks in het openbaar en seks met een vreemde.

Surprise

En hoewel dus een hoop koppels het ook wel lekker vinden dat ze weten wat ze kunnen verwachten tussen de lakens, kan het natuurlijk nooit kwaad om wat nieuwe dingen te proberen. Toch doet slechts 9 procent dit en ook maar vijf procent plant vaste datenights in. Wil je ontdekken wat jouw seksuele fantasie is? Klik dan snel verder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: HLN | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!