Van orgasmen leef je langer

geroosterde venkel

Door regelmatige de liefde te bedrijven kun je gemiddeld acht jaar toevoegen aan je leven. Seks verbetert hormoonspiegels, de gezondheid van het hart, de hersenen en is goed voor je immuunsysteem. Seks is dus niet alleen plezierig en fijn, maar ook goed voor je gezondheid. Door vaak de liefde te bedrijven, sla je dus twee vliegen in een klap!

Streven naar een orgasme
Niet alleen de hoeveelheid seks heeft een positieve invloed op je levensverwachting, maar de kwaliteit is ook belangrijk. Zo heeft een onderzoek uitgewezen dat een krachtig orgasme gelijk staat aan een dosis Valium – een medicijn dat stress verlaagt, waardoor je een ontspannen gevoel krijgt.

Daarbij zorgt een orgasme er ook voor dat er extra infectiebestrijdende cellen aangemaakt worden. Vrouwen die regelmatig een orgasme krijgen leven gemiddeld acht jaar langer en vrouwen die twee of meer orgasmen per week krijgen, hebben 30% minder kans op hart- en vaatziekten.

Knuffelen
Knuffelen is niet alleen een plezierig onderdeel van goede seks, maar het zorgt er ook voor dat het hormoon oxytocine wordt aangemaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor chronische ziektes en depressies. Hierdoor leef je langer!

De rol van voedsel
Bij goede seks is het belangrijk dat je ervoor in de stemming bent. Bepaalde stofjes in de hersenen, zoals dopamine en acetylcholine, zorgen ervoor dat je meer verlangt naar seks. Een verlaging van deze stoffen kan je zin in seks verminderen, dus is het fijn om te weten dat je de aanmaak van deze stoffen zelf kunt beïnvloeden door bepaald voedsel tot je te nemen. Zo zijn onder andere basilicum, zwarte peper, knoflook, gember, pepermunt, bananen en chocolade middeltjes die de sekslust opwekken.

Seks als sport
Het is algemeen bekend dat trainen je fit houdt en het verouderingsproces vertraagt. Hiervoor moet je natuurlijk wel regelmatig gaan sporten. Is dat niets voor jou? Dan is het fijn om te weten dat seks bijna dezelfde voordelen heeft als regelmatig trainen. Het verhoogt de bloedsomloop, de stofwisseling en je verbrandt veel calorieën. Ook is het goed voor je botten. Vrouwen die wekelijks seks hebben, hebben twee keer zoveel botbeschermend oestrogeen, als vrouwen die geen seks hebben.

Meer meer meer
Goede seks draagt dus bij aan je gezondheid en levensverwachting. Wil je zoveel mogelijk profiteren van de voordelen dan zul je dus zoveel mogelijk seks moeten hebben. Kortom: hoe meer seks, hoe beter!