Veel geliefden koken nooit een romantisch diner!

geroosterde venkel

In tijden van crisis gaan koppels minder uit eten. Mooie gelegenheid om elkaar te verwennen met romantische etentjes bij kaarslicht. Toch? Uit een recent onderzoek blijkt echter dat Britten bijna nooit in de keuken staan voor hun lief.

Een derde van Britten heeft nog nooit een speciale maaltijd van zijn of haar partner gekregen, blijkt uit een enquête van een Britse datingsite. Toch zegt 82 procent van de mannen dat ze weleens uitpakken met een romantisch diner.

De ondervraagden die wel iets speciaals bereiden, herhalen overigens vaak hun menu. Ze koken graag hun ‘specialiteit’ voor hun partner.

Lustopwekkend

Chocolade is het populairste ingrediënt om de partner mee te verwennen. Daar doet de 37 procent van de Britten zijn of haar voordeel mee: chocolade werkt zeer lustopwekkend. Net als oesters, maar slechts 3 procent durft het aan om het schelpdier te serveren aan hun lief.

Waarom zo’n zo weinig mensen een speciaal menu bereidt, is niet bekend. Liefde gaat immers door de maag! Je hoeft ook niet bang te zijn dat het gerecht mislukt, want 57% zou alles opeten wat zijn of haar partner klaarmaakt. Er zijn wat dat betreft dus genoeg menu-opties. Hup, de keuken in!

Lees hier tips voor een lustopwekkend menu!

Bron: FemaleFirst