Veel mensen voelen zich gevangen in hun huwelijk

geroosterde venkel

Als je op het punt staat te trouwen met je grote liefde, hoop je natuurlijk dat jullie huwelijk één groot feest zal zijn en de liefde voor elkaar tot in de eeuwigheid voortduurt. In de praktijk valt dat helaas vaak tegen: je moet er hard voor werken.

Dat dat niet altijd lukt, bevestigt nieuw onderzoek van een advocatenkantoor onder 2.000 getrouwde Britten. Hieruit blijkt dat maar liefst een vijfde zich gevangen voelt in zijn of haar huwelijk. Waarom ze dan niet ‘gewoon’ scheiden? De financiële onzekerheid die zoiets vaak met zich meebrengt, houdt hen tegen.

Gevangen

Verder blijkt dat één op de tien vrouwen zich gevangen voelt in een huwelijk waaruit alle liefde verdwenen is. Daarnaast zou 15 procent willen dat ze met een ander het huwelijksbootje in waren gestapt.

Voor vrouwen zijn de geldzaken de grootste reden om bij hun partner te blijven. Mannen scheiden niet, omdat ze bang zijn voor de negatieve effecten die het op hun gezin zou hebben. Zo’n 40 procent blijft dan ook alleen maar bij elkaar voor de kinderen.

Mannen missen vooral een bevredigend sexleven, vrouwen willen meer plezier en minder geldzorgen. Ook discussies over andere familieleden zorgen voor frictie. Meer dan de helft van de deelnemers heeft het gevoel dat de ander hem of haar niet genoeg waardeert.

Niet voor eeuwig

Slechts 55 procent van de Britten gelooft samen te blijven met zijn partner ‘tot de dood hen scheidt’. Ondanks deze opvatting is het gemiddelde cijfer dat aan het huwelijk wordt gegeven  een 7,1.

Bron: FemaleFirst