Veel vrouwen geloven dat affaire huwelijk redt

geroosterde venkel

Meestal is vreemdgaan een teken dat er iets niet goed zit in je relatie. Maar wat blijkt: een groot aantal vrouwen denkt dat een affaire hun huwelijk dan juist kan redden. Dat blijkt uit een enquête van ashleymadison.com, een internationale datingsite gericht op vreemdgaan.

Meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen vindt dat een affaire het makkelijker maakt om met hun huwelijk door te gaan. Eén op de drie vrouwen zegt dat vreemdgaan het seksleven met hun partner een boost geeft.

Redenen voor een affaire
Uit de enquête blijkt verder waarom vrouwen vreemdgaan. 73 procent begint een affaire omdat ze zich verwaarloosd voelen door hun partner. Veel van deze vrouwen geven ook aan dat er niet voldaan wordt aan hun emotionele behoeften.

67 procent gaat bovendien vreemd omdat de seks met hun partner niet goed is. Volgens Noel Biderman, oprichter van de datingsite, komt dit doordat mannen hun seksuele piek al in de 20 bereiken, terwijl vrouwen deze piek pas in de 30 of 40 bereiken. Dit verschil kan leiden tot ontevredenheid over de seks.

Biderman geeft ook commentaar op de rest van de resultaten. “Veel mensen kunnen om financiële redenen hun partner niet verlaten en vrouwen willen niet graag hun familieleven opgeven. Daarom laten ze hun behoeften buiten hun huwelijk bevredigen.”

Vertrouwen verwoest
Relatie-expert Tracey Cox zegt hierover: “Soms kan een affaire een wake-up call zijn voor een huwelijk en beseffen partners hoe belangrijk ze voor elkaar zijn. Maar in de meeste gevallen verwoest een affaire een relatie. Ik zou nooit een affaire aanraden om een huwelijk te verbeteren, want affaires vernietigen het vertrouwen en meestal herstelt dat nooit.”

Bron: Daily Mail