Verbeter je relatie met wat hulp van… jezelf!

geroosterde venkel

Zit je relatie in een sleur? Zijn er dingen waar je je aan ergert, maar kunnen jullie beiden je vinger niet leggen op het ware probleem? Is te veel of te weinig seks een issue? Allerlei voorbeelden van problemen binnen een relatie die soms heel simpel op te lossen zijn. Soms is de stap naar een relatietherapeut net wat te groot, maar gelukkig zijn er zelfhulpboeken! Niets engs of geks aan, ze geven je gewoon wat meer inzicht en bieden handvatten.

Doen jullie het nog?
Jean-Pierre van de Ven
Uitgeverij: Ambo Anthos

Jean-Pierre van de Ven is psycholoog en heeft een eigen praktijk voor relatietherapie. Met voorbeelden uit zijn praktijk en onderzoek behandelt hij de ins en outs van seks in een liefdesrelatie. Hij biedt oplossingen voor dagelijkse problemen en laat zien dat vooral gezond verstand ons liefdesleven kan redden. In het boek gaat Jean-Pierre er vanuit dat mensen elkaar tegenwoordig te veel als lustobject zien en dat men seks kan zien als een recht dat we onze partner niet mogen onthouden. Kunnen we elkaar nog terugvinden?

Relateren kun je leren –
Hoe ontwikkel je een liefdevolle relatie

Patricia van Lingen
Uitgeverij: Lannoo

Dit boek leert je op een volledig andere manier naar jezelf en je relatie te kijken. Confronterende voorbeelden en praktische oefeningen tonen hoe je vastgeroeste patronen kunt doorbreken en je innerlijke balans kunt terugvinden. Dit boek is handig voor partners die het gevoel hebben dat hun relatie nergens naartoe gaat of voor stellen die in een sleur zitten.

Als seks verslavend wordt
Gertjan van Zessen
Uitgeverij: Boom

Er zijn mensen die kampen met een seksverslaving, waardoor hun relatie schade kan oplopen omdat de verslaving niet wederzijds is. Het boek van Gertjan van Zessen beschrijft hoe je deze verslaving systematisch en praktisch aan kunt pakken, met oog op het verbeteren van je relatie: wat de partner kan doen, hoe het vertrouwen hersteld kan worden en hoe kan worden omgegaan met terugval.

Blijf bij mij –
Hoe we in relaties strijden voor macht en intimiteit

Rika Ponnet
Uitgeverij: Lannoo

Na de eerste verliefdheid ontstaat in vele relaties een ‘machtsstrijd’. Maar hoe vermijd je dat die strijd het einde van je
relatie betekent? Waarom trekken tegenpolen elkaar aan, maar stoten ze elkaar na een tijdje ook weer af? Waarom kiezen veel mensen steeds opnieuw de ‘foute’ partner? En waarom is ruzie en strijd vaak een verborgen kreet om meer intimiteit? Rika Ponnet heeft een realistische visie op relaties die je helpt zelf met een heldere blik naar je eigen relatie te kijken. Misschien kom je er zo achter wat er mis gaat en is het lijmen van de scheurtjes heel simpel.