Verhaal 9: Hoogspanning

geen

Hij staat achter me en ik voel zijn adem op mijn blote schouder.
“Je ruikt lekker,” fluistert hij. Mijn lijf is gespannen en ik knijp beide handen nog steviger tot vuisten. Mijn nagels duwen ferm in m’n palmen. Ik hoor nauwelijks wat hij zegt. “Weet je zeker dat je dit wilt? Je kan nog terug, maar dan moet je het nu zeggen.”

Ineens overvalt me de twijfel en word ik onzeker over de beslissing die ik eerder heb gemaakt. “Ik wil heel graag, maar ik vind het ook spannend,” antwoord ik naar waarheid. Hij legt zijn handen op mijn schouders en draait me naar zich om. Zijn aanraking trekt door mijn hele lichaam. Hij legt zijn vinger onder mijn kin en dwingt me hem aan te kijken. Dan pas merk ik zijn zachte blik op. Als zijn handen die van mij pakken, verlossen mijn nagels mijn huid.

“Toen ik het voor de eerste keer deed, hield ik mijn adem in en deed mijn ogen dicht. Het maakt de ervaring nog intenser, dat is zo, maar het neemt tegelijkertijd ook de angst weg. Althans, dat was voor mij zo.”
Ik probeer me voor te stellen hoe het zou zijn als ik me in het avontuur stort zonder te kunnen zien. Mijn ademhaling zit hoog en ik zie dat hij naar mijn borsten kijkt als ik diep inadem en met een zucht een warme bries over zijn naakte borstkas blaas. Ik zie kippenvel onder de waterdruppels op zijn huid.

Wil je samen springen?” vraagt hij.
“Waarom ben je zo lief voor me?” negeer ik zijn vraag. “We kennen elkaar niet eens.” Dat ik hem al op andere momenten had opgemerkt, hou ik voor mezelf.
Hij glimlacht een beetje en laat mijn handen los. “Klopt, maar toen ik je zo zag twijfelen onderaan de trap, werd ik nieuwsgierig. Bovendien hebben we elkaar toch al vaker in het zwembad gezien?”
Ik krijg het koud en sla mijn armen voor mijn borsten. “Ik weet niet of ik nog durf.” Hij kijkt me aan en pakt me nu bij mijn middel vast. “We springen samen, hou je maar vast aan mij, dat helpt.” Ik laat hem me voorzichtig achteruit bewegen en ik voel de controle over mijn ademhaling verdwijnen. Om mijn angst enigszins te beteugelen, doe ik een stap naar voren en hou hem stevig vast. Zijn torso is gespierd, maar hij heeft een zachte huid waardoor ik me direct al iets prettiger voel. Dan voel ik de rand onder mijn voeten en weet ik dat het luchtledige mijn deel gaat zijn. Even kijkt hij me in de ogen, maar voordat ik kan reageren, storten we in vrije val naar beneden.

Hoestend en enigszins in paniek bereik ik de kant en barst in huilen uit. Hij heeft zich al uit het water gehesen, maar laat zich gelijk weer het zwembad in glijden als hij ziet hoe ik eraan toe ben. Hij trekt me naar zich toe en ik klamp me aan hem vast als een klein kind aan moeders been. “Kom, ik haal je eruit.” Hij beweegt ons zo goed en zo kwaad als het gaat naar het trapje en helpt mij op de eerste treden. “Rustig, rustig. Er kan je niets gebeuren.”
Ik voel zijn handen langs de zijkant van mijn borsten, per ongeluk? Het bezorgt me een week gevoel in mijn onderbuik. Ik sta te wankelen op de kant als ik eenmaal het water uit ben. Ik vraag me af wat hier nu eigenlijk de oorzaak van is. Als een katachtige hijst hij zichzelf omhoog en ik zie hoe zijn spieren zich spannen. Zonder iets te zeggen pakt hij mijn hand en ik volg hem naar de kleedruimte. Wie is hij? vraag ik me in gedachten af. Ik krijg de kans niet het hem te vragen. Hij draait zich plotseling om en kijkt me indringend aan. Ik begin te trillen en vergeet wat er zojuist gebeurd is. Ik vergeet dat ik hem niet ken. Hij legt zijn hand om mijn borst en ik ben niet eens geschokt. Dan sluit hij met zijn andere hand het formicadeurtje, we zijn alleen.
“Doe je ogen dicht en spring nog eens. Ik weet dat je durft.”

De verhalen zijn gebundeld in VIVA 15 die vanaf 3 april in de winkels ligt. Vanaf volgende week kun jij op Viva.nl je stem uitbrengen op jouw favoriete ‘Next Fifty Shade’-verhaal. De tien beste inzendingen hebben een spannend ‘Vijftig tinten grijs’-pakket gewonnen. Wil jij er ook een samenstellen? Bekijk dan de speciale pagina op LoveCraft.nl! Met de speciale actiecode ‘VIVA’  ontvang je 5% korting op je bestelling.

Tekst: Suzanne Gerding
Bron foto: Thinkstock