Verleiden met je zweetgeur

geen

Als je mensen vraagt op welke eigenschap of welk uiterlijk kenmerk van hun partner ze zijn gevallen, hoor je waarschijnlijk vaak ogen, lach, billen of humor. In de toekomst zou het zomaar kunnen zijn dat je als antwoord krijgt: zijn of haar zweetlucht.

Ware geur
In Amerika is het namelijk al heel populair: feromonenfeestjes. Singles dragen drie dagen lang een T-shirt, waar potentiële liefdeskandidaten vervolgens aan kunnen snuffelen. Er wordt aangeraden om geen deodorant te gebruiken en veel knoflook te eten, omdat op die manier iemands ware geur het sterkst naar boven komt. Weer eens wat anders dan internetdaten!

Middeltjes en deo’s
Nou, ik moet er niet aan denken. Op zich kan ik zweet waarderen, maar dan wel als het vers is. Een man die net heeft gesport, vind ik mega-aantrekkelijk. Maar als het al drie dagen in zijn kleding is getrokken en het zo’n muffe, zure geur geeft? Kots!

En niet alleen bij mannen hoor, ook bij mezelf. Ik zweet helaas snel. Dat is heel onhandig en daar schaam ik me ook best wel voor. Ik ben constant bezig met de vraag of mijn omgeving mij ruikt. Ik heb allerlei middeltjes geprobeerd en het hele assortiment aan deo’s al gehad, maar het helpt vooralsnog niet écht.

Geen succes
Nee, voor mij zou zo’n feromonenfeestje bepaald geen succes zijn. Ik weet zeker dat iedereen zou afknappen op mijn ware-geur-van-drie-dagen. Het is niet voor niets dat ik dagelijks een ander shirtje aantrek en mijn kleding vaak al na één keer dragen de wasmand in gaat. Persoonlijke hygiëne wordt als zeer belangrijk gezien, en terecht.

Voordat ik ’s avonds mijn bed in stap, controleer ik altijd even de status van mijn oksels. Kan het ermee door of moet ik ze misschien nog even wassen? Mijn vriendje kruipt graag tegen mij aan en als ik dan stink, lig ik daar toch niet op mijn gemak. Hoe vaak hij ook zegt dat het hem helemaal niets uitmaakt.

Eén voordeel: tijdens het sporten zweet ik werkelijk uit elke porie. Al mijn warmte kan ik kwijt. En laat goed zweten nu eens een super lekker voldaan gevoel geven!

Beeld: Thinkstock