Verliefd op een oudere man

geroosterde venkel

Ik wil graag kijken of er genoeg aanwezig is voor een solide relatie, afgezien van alle mitsen en maren. Vanaf de dag dat ik mijn ouders dit vertelde, zijn ze volledig van slag. Huilend, smekend vroegen ze mij om het niet te doen.

Om die reden heb ik mijn relatie met hem beëindigd. Ik wil mijn familierelatie niet wil verstoren, maar het knaagt aan me. Waarom ga ik niet tegen mijn ouders in? Ik ben 31 en maak geen eigen keuzes. Of voel ik soms dat dit me niet waard is? Wat moet ik doen?

Coach Sandra
Wat mij opvalt, is dat jij jezelf al een aantal goede vragen stelt. Hoe komt het dat je inderdaad kiest voor wat je ouders van je verlangen? Wat betekent de relatie met je ouders voor je? En hoe komt het dat je denkt dat je de familierelatie verstoort als je doorgaat met de relatie? Hebben je ouders dat gezegd of heb je dat zelf bedacht?

Het is duidelijk dat je niet gelukkig bent met deze situatie: het is ook een lastige situatie. Je komt in aanraking met de loyaliteit die kinderen als van nature naar hun ouders toe hebben. Dit zorgt er vaak voor dat we bang zijn om de liefde van onze ouders te verliezen, als we niet doen wat zij van ons verlangen.

Het heeft allemaal te maken met welke overtuigingen en verwachtingen iemand heeft. Voor jouw ouders ligt het blijkbaar niet in de lijn der verwachting dat hun dochter met een man thuiskomt, die meer dan 20 jaar ouder is. Het past niet in hun geijkte plaatje.

Coaching
Het is voor jou belangrijk te onderzoeken welke overtuigingen jij hebt, ten aanzien van je ouders. Klopt het dat je bang bent om hun liefde te verliezen? Herken je dat ook vanuit je opvoeding en van vroeger toen je opgroeide? Wat betekent het voor je om nu te doen wat zij graag willen, hoe voel je je daardoor? Heb je nu het gevoel een goede dochter te zijn?

Probeer na deze zoektocht en antwoorden eens na te denken over de volgende vraag: wat zou het betekenen als je door zou gaan met je relatie? Wat zou dit betekenen voor de relatie tussen jou en je ouders?

Wees erop bedacht dat dit best een heftig proces kan zijn wat je doormaakt. Waarschijnlijk heb je hier niet een-twee-drie een antwoord op. Ik hoop wel dat het voor jou een eerste aanzet kan zijn om na te denken over wat het voor je betekent en om er zo achter te komen waarom je die keuze maakt.

Niemand kan je vertellen wat je moet doen, je ouders niet, en ik ook niet. Je kunt er zelf achter komen en daar voel jij je uiteindelijk ook het beste bij!

Mocht je hierover verder in coaching willen gaan, dan ben je van harte welkom om me te mailen.

Boekentip: