Verliefd zijn geeft energie

verliefd zijn

Zelf wist je het natuurlijk al maar het is nu ook gebleken uit onderzoek: aan je partner denken, geeft een energieboost. 

Als je verliefd bent, is je object of affection natuurlijk continue in je gedachten. Het blijkt nu dat dit niet alleen heel fijn is, maar ook zorgt voor een energiekick. Dat werd ontdekt tijdens een recente studie aan de University of Western Ontario.

Sugar rush
Onderzoekers vroeger 183 mensen om te focussen op een van deze drie dingen: een vriend van het tegenovergestelde geslacht, hun partner of hun ochtendroutine. Vervolgens moesten ze een vragenlijst invullen en aangeven hoe ze zich voelden. Hun suikerspiegel werd voor en na de opdracht opgemeten om uit te vinden of hun energie levels waren veranderd tijdens het experiment. Hieruit bleek dat de mensen die aan de persoon dachten waar ze een relatie mee hebben zich niet alleen gelukkiger voelden, ze hadden ook nog eens hogere suikerwaarden in hun bloed en daarmee meer energie.

Liefde is… een energiedrankje
Sarah Stanton studeerde af op dit onderwerp en legt uit: “Liefde wordt geassocieerd met positieve emoties en simpelweg aan de liefde denken kan bijvoorbeeld een verhoging van het stresshormoon cortisol triggeren. Hiervan werd gedacht dat dit alleen gebeurde bij opwinding of passionele gevoelens. Een van de bijwerkingen van cortisol is een verhoogde suikerwaarde in het bloed en dit geeft je extra energie. Liefde is misschien stressvol maar wel een positieve vorm van stress.” Dus heb je een relatie en last van een energiedipje, denk dan vol overgave aan je partner. Daar kan geen energiedrankje tegenop!

Kan jouw relatie zelf wel een oppepper gebruiken? Lees dan zeker even dit.

Beeld: 123RF
Bron: Science of Relationships