Vier mee met International Clitoris Awareness Week!

geroosterde venkel

Een protestgroep die strijdt tegen de genitale verminking van vrouwen heeft dit jaar 6 t/m 12 mei uitgeroepen tot International Clitoris Awareness Week.

De organisatie, genaamd Clitoraid, bestaat sinds 2006 en vertelt waarom het belangrijk is aandacht te vragen voor dit gevoelige stukje van het vrouwelijke geslachtsdeel.

“Onze eerste zes jaar stonden in het teken van het helpen van vrouwen die slachtoffer zijn geworden van genitale verminking. Op 8 oktober zullen we ’s werelds eerste ziekenhuis openen dat volledig gericht is op het herstellen van de clitoris”, aldus woordvoerster Nadine Gary.

“Dit jaar vieren we het seksuele plezier van alle vrouwen, omdat zij allemaal kunnen profiteren van meer seksuele waardering.”

Bewustzijn
Een ander doel van Clitoraid is het creëren van meer bewustzijn over de clitoris. “Ze is tientallen jaren genegeerd, belasterd, tot taboe gemaakt, beschouwd als een zonde en iets waar vrouwen zich voor moeten schamen”, zegt Gary. “Het is nu tijd om dit prachtige orgaan de aandacht te geven die ze verdient. Het is het enige menselijke orgaan dat enkel en alleen dient voor seksueel genot!”

Taboe
Het is niet toevallig dat de Clitoris Awareness Week in mei valt, dat uitgeroepen is tot National Masturbation Month. “Er is een taboe rondom seksualiteit”, meent de woordvoerster. “Wij willen dat wegnemen en erover praten. Misschien bezoeken sommige vrouwen wel masturbatielezingen. We willen vrouwen aanmoedigen om over hun seksualiteit te praten en het te vieren.”

De kick-off van de Clitoris Awareness Week vindt plaats in Las Vegas, waar leden van Clitoraid verkleed als vagina informatieve flyers uitdelen.

Bron: Huffington Post & Clitoraid