Herken jouw type nog voor Valentijnsdag

geroosterde venkel

Val jij altijd op de verkeerde types? Mannen die er qua uiterlijk zo goed uit zien, maar uiteindelijk qua karakter totaal niet bij je passen? Misschien wordt het dan eens tijd voor een intensievere zoektocht.

Aan de hand van het boek ‘Kijk! Helemaal jouw type’ kun je een grondige inspectie doen van de mannen om je heen. En aan de hand van uiterlijke kenmerken een voorselectie doen van types die bij voorbaat wel of niet bij jou passen, volgens de menstypes methode van schrijfster Monica Wardenaar.

Eveline (37) bestudeerde de methode: ” Zo kwam ik er achter dat het type waar ik altijd op viel niet het type was dat het beste bij me paste. Ergens wist ik dat wel, maar ik was zo eigenwijs om iemand toch elke keer weer een kans te geven. Toen ik de foto van Thijs op een datingsite zag, zag ik dat hij een geschikte partner kon zijn, maar ik twijfelde nog omdat hij niet het type was waar ik normaal op val. Toch besloot ik met hem te daten. Toen ik hem voor het eerst ontmoeette dacht ik: ‘Yes!’. Het klikte meteen en voelde vertrouwd. Na meer dates werd het steeds leuker. Het voelt echt anders dan met andere vriendjes, we zijn beste maatjes en lichamelijk klikt het ook! We hebben veel plezier en over belangrijke dingen denken we hetzelfde. Op 15 februari kennen we elkaar een jaar en we wonen sinds twee weken samen.”

Ideale voorbeeld

In het boek beschrijft Monica Wardenaar hoe je verschillende persoonlijkheidstypes en menstypes kunt onderscheiden en herkennen. In haar ogen zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Maximá daarom ook zo’n goede match: “Koning Willem-Alexander is een Mars-Jupitertype en Koningin Maxima is een Venus-Mercurius. Deze twee types zijn elkaars maximale aantrekking. Ze vullen elkaar goed aan en en staan in de basis op dezelfde manier in het leven. Ze houden van het sociale leven. Het zijn beide verzorgende, warme, gepassioneerde en enthousiaste types die veel waarde hechten aan het gezinsleven.”

 

Wil jij weten naar welk type jij nou echt eens op zoek moet? Dan kun je het boek lezen, of een workshop volgen. Als je het boek vóór 14 februari bestelt, ontvang je €40 korting voor de workshop op 12 april.