VIVA goes Google: Mannenpanel over online dating

online dating

VIVA goes Google! Deze week werd de VIVA-redactie voor twee dagen verplaatst naar het kantoor van Google in Amsterdam. Een geweldige werkplek met net zulke medewerkers, waarvan vooral de Google-mannen in de smaak vielen. Tijd om ze aan de tand te voelen over allerlei online kwesties. We trappen af met: online dating!

chris

Chris (37), sales manager

Gebruikt: Google +, Facebook, LinkedIn, Twitter

“Ik was al een bezet persoon voordat online dating uberhaupt opkwam. Ik heb wel veel vrienden die er gebruik van maken, één van hen heeft deze week een kindje gekregen met de vrouw die hij heeft ontmoet via Tinder. Ik heb er een gemengd beeld van. Ik zou ieder ander die nu vrijgezel zou zijn en die zegt: ‘ik kom niemand leuks tegen’ adviseren online te gaan daten, maar ik denk niet dat ik er zelf gebruik van zou maken als ik single zou zijn. Ik heb het idee dat als ik een cafeetje binnenloop en daar wat tijd en moeite instop, ik ook hele leuke mensen kan ontmoeten. Het is misschien een ouderwetse gedachte, maar zo deed je het vroeger en dat werkte prima.”

Maarten

Maarten (30), ads solutions consultant

Gebruikt: Facebook

“Ik heb mijn vriendin tweeënhalf jaar geleden leren kennen via Badoo, de voorloper van Tinder. Ik was vrijgezel en dan is het toch een makkelijke manier om met leuke meiden in contact te komen. We hebben eerst een paar keer gechat en toen wat afgesproken. Vanaf het eerste moment klikte het en sindsdien zijn we onafscheidelijk. Ik vind online daten een heel goede manier om iemand te leren kennen. In de kroeg moet je toch even de moed verzamelen om op iemand af te stappen, online is de drempel wat lager. Met Tinder heb je sowieso al een ‘like’ gekregen van iemand, dus dan is er al interesse en dan is het praten toch wat makkelijker. Je kunt van tevoren al zien hoe ze eruit ziet en wat ze doet. En je weet dat ze vrijgezel is, ook niet onbelangrijk.”

IMG_2988

Pepijn (29), media consultant

Gebruikt: LinkedIn, Twitter, Facebook

“Ik heb er zelf niet echt ervaring mee, want ik heb al zeven jaar een relatie. In zijn algemeenheid denk ik dat online dating prima is. Ik denk dat ik het wel zou gebruiken als ik single zou zijn, bijvoorbeeld Tinder of Inner Circle. Het lijkt me handig dat je dan mensen kunt vinden die gelijkgestemd zijn in bijvoorbeeld hobby’s.”

 

 

Wat zijn jouw ervaringen met online dating?