VIVA kijkt De Bachelor aflevering 1 – Waarin Robbert honderdmiljoen complimenten uitdeelt

Ein-de-lijk was het zover: de eerste aflevering van dit seizoen van De Bachelor was op tv. En hij duurde meteen twee uur, dus er gebeurde fokking véél. Wendy van Poorten doet verslag.

Pas op: spoilers.

De aflevering begint meteen goed met een close-up van de broekband van Robbert. Je kan het maar gehad hebben. Het beeld schuift langzaam – of nou ja, eigenlijk te snel – naar boven, en via een ontblote torso belanden we bij het hoofd van Robbert. Hoi Robbert.

Vervolgens flitsen er een aantal beelden uit het aankomende seizoen voorbij, waaruit we op kunnen maken dat er met meerdere vrouwen gezoend wordt. Nee, niet tegelijkertijd, dat is een ander programma. Maar genoeg sjeu om elke week je agenda te blokken in elk geval.

We maken daarna kort kennis met de man die de komende weken op zoek gaat naar de vrouw van zijn dromen in het programma van Net 5. Robbert woont in Amsterdam, is IT Service Introductie Manager (euh, wat?) bij Heineken, en zoekt een vrouw die ‘knap, lief en sterruk’ is.

Vervolgens ontmoeten we de ouders van De Bachelor, die je direct als schoonouders wilt adopteren. Mama Diana noemt Robbert een ‘lekker binkie’ en vertelt apetrots dat hij ‘goed in mekaar zit’. ‘Kortom, hij lijkt heel veel op z’n vader’, voegt vader Jan er fijntjes aan toe. En zó is het Jan.

De Bachelor

Goed, door naar de vrouwen, want daar gaat het per slot van rekening om. Robbert brengt het leeuwendeel van de eerste aflevering aan de ene kant van de oprit door, terwijl aan de andere kant twintig vrouwen met de auto worden afgeleverd. Hoe die lieve jongen in hemelsnaam al die namen moet onthouden is onduidelijk. Robbert zegt dat hij zenuwachtig is. Zie je niks van. De vrouwen zeggen dat ze zenuwachtig zijn. Zie je alles van.

Een kleine greep uit de bonte parade: iemand die paperclips spaart, een dame die diepgang belangrijk vindt maar vervolgens geen gespreksonderwerp weet, een motormuis met een beautysalon, twee paardenmeisjes en een corpsmeisje en iemand die het blijkbaar gezellig vindt om in haar eentje karaoke te zingen in de woonkamer.

Ook krijgt Robbert van iedereen cadeaus. Breekt zo lekker het ijs, zeg maar. Eervolle vermeldingen zijn er voor het zweetbandje (Naomi), een fles Head & Shoulders (een doordenkertje van Leonique: ‘Nu alleen nog roos’), tegeltjeswijsheid (Ilona vertrouwt – jawel – in the magic of new beginnings) en een Feyenoord-bal (Astrid). Robbert is voor Ajax.

De Bachelor

De kleding van de dames varieert van een zwarte jumpsuit die bij Robbert om onduidelijke redenen niet zo in de smaak valt (Kim) tot een jurk met cut-outs waar je respect voor moet hebben, maar waarmee je in het juiste zonlicht ook duizend man tegelijk kunt verblinden (Daniëlle).

De Bachelor deelt compliment na compliment uit, en je vraagt je af of hij daar van tevoren op gestudeerd heeft. De meeste vrouwen zijn ‘mooi’, ‘lang’ en hebben ‘mooie ogen’, maar van Iris is Robbert blijkbaar zo onder de indruk dat hij haar ‘een leeuw’ noemt. Wtf Robbert? Iris gaat er ongekend sportief mee om.

De Bachelor

Vervolgens worden alle vrouwen en De Bachelor bij elkaar gezet voor een cocktailparty, met de boodschap dat er aan het eind van de avond zes vrouwen naar huis gestuurd zullen worden. Het is intens. Veel zendtijd is er voor de Brabantse Mieke, die Heel. Graag. Wil.

Zo breekt ze in tijdens een gesprek dat Robbert met Iris op de bank heeft omdat het ze ‘hem zo graag wil leren kennen’, maakt ze daarna een ongemakkelijke exit als hun gesprek daarop ook weer verstoord wordt, en laat ze vervolgens een traantje omdat Robbert van reizen houdt – net als zij! – en dat blijkbaar superbijzonder is.

De Bachelor

Robert vindt het allemaal nogal overdonderend. ‘Het kwam wel echt even binnen bij me, van wow, jij gaat wel heel snel.’ Same Robbert. Same.

De Bachelor

Vervolgens wordt Naddja, een absolute heldin die paperclips spaart, fortune cookies bakt, Grieks spreekt en Robbert een Zumba-les wil geven, door Robbert apart genomen. Ze krijgt de eerste roos van het seizoen.

Had ik al gezegd dat ze paperclips spaart?

De Bachelor

Daarna volgt de echte rozenceremonie. Sommige dames hebben na de oprit geen woord meer met Robbert gewisseld, maar zijn wel lekker ‘bij zichzelf’ gebleven. Misschien wisten ze niet aan welk programma ze meededen?

Robbert deelt de overgebleven dertien rozen uit, iedereen is blij (vooral ook de kijker, want hoe moet je anders in hemelsnaam twintig vrouwen tot volgende week onthouden?), alleen de zes vrouwen die naar huis moeten balen.

De rest trekt namelijk naar een zonnig Grieks eiland, waar ze allemaal in het zwembad springen en Robbert (voor de kijker: weer) zijn shirt uittrekt. Leonique – de vrouw waarvan je heel hard hoopt dat ze er tot de allerlaatste aflevering in blijft omdat ze gortdroge grappen maakt – vat het gevoel kort samen:

De Bachelor

Tot volgende week, (torso van) Robbert.

Wil je niets meer missen van VIVA? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10!

© Reinier Bergsma