VIVA kijkt De Bachelor aflevering 6 – Waarin Robbert ineens met oprechte gevoelens te maken krijgt

Voorgaande afleveringen van De Bachelor waren groots in al hun luchtigheid, maar in aflevering 6 gáát het eindelijk ergens over. Intense gesprekken, mooie brieven, harde afwijzingen – alles komt voorbij. Wendy van Poorten doet verslag.

Pas op: spoilers.

Robbert heeft – je bent inmiddels niet anders van ’m gewend – iets leuks bedacht om de aflevering mee af te trappen.

De Bachelor

De dames mogen schieten. Op zijn hart. De kogels zijn echt, zijn hart heeft alleen de vorm van een houten bord. De bedoeling is om zo dicht mogelijk bij de roos te schieten, en Naddja blijkt een natuurtalent. (Of er een carrière in de onderwereld op na te houden.)

Ze wint, maar Robbert vraagt haar de prijs – een date met hem – af te staan aan Iris. En dat doet Naddja. Potdikkie, moeder Teresa is er niks bij.

Iris en Robbert gaan picknicken. En verdomd: daar vindt het eerste gesprek plaats waarvan je denkt: zó, dit gaat supersympathiek de diepte in. Na al het geflirt en gegiebel van de vorige afleveringen is het een ware verademing.

De Bachelor

Waarom De Bachelor nu ineens aan een pokertafel voor het zwembad zit? Nou, omdat de overgang in de uitzending net zo abrupt was. Doei Iris, hoi pokertafel.

Robbert blijkt een voorliefde voor pokeren te hebben en bovendien: een waar wiskundewonder te zijn. Want: ‘Poker is eigenlijk een soort wiskunde met psychologie. Lichaamshouding is daarbij cruciaal, en op basis daarvan heb je een soort formule hoe je iemand kunt inschatten.’ Dus dat.

Wat blijkt? Ook als je geen kaas gegeten hebt van wiskundige formules, kun je zien dat Astrid annoying as fuck is.

De Bachelor

INTERMEZZO. Terug in het hotel zitten Iris en Melanie samen buiten. Melanie besluit dat ze Iris in héél véél woorden wil vertellen dat ze het niet tof vindt dat Iris impliceerde dat ze Melanie ‘goedkoop’ vindt. Iris probeert uit te leggen dat ze dat helemaal niet zo heeft gezegd of bedoeld. Zonder succes.

Yadieyadieyadaa, whatever, get over yourself Mel, je hoeft dit allemaal niet uit te praten, jullie zitten niet bij elkaar in de klas op de middelbare school. Dit is een tv-programma waarin je in een paar weken het hart van De Bachelor moet veroveren. Hier heeft niemand tijd voor. Oftewel:

De Bachelor

Terug naar de pokertafel. Astrid denkt dat ze superuitdagend met Robbert aan het flirten is. Zelfs als hij haar een paar keer op d’r plek zet, gaat er geen lampje bij Astrid branden dat ze wellicht wat minder hoog van de toren moet blazen.

Her loss, zo blijkt. Op het einde van de pokersessie vraagt Robbert Astrid om even te blijven. Zij denkt: bingo. Maar hij stuurt haar naar huis. Astrid ziet het absoluut niet aankomen, maar dealt met de afwijzing als een pro. Inclusief poker face.

In het hotel deelt ze haar vertrek met de andere vier vrouwen (die haar in eerste instantie niet geloven, wat lullig is, maar wel iets wat Astrid zelf heeft veroorzaakt) en dan breekt ze alsnog. De rest leeft met haar mee. Liefde. Overal liefde.

De Bachelor

De volgende dag besluit Robbert dat het een goed idee is om wat te gaan drinken met de twee vrouwen waarmee hij gezoend heeft: Melanie en Naddja. Als gezegd: De Bachelor zit echt vól goede ideeën.

Hij komt al snel tot de conclusie dat zo’n date toch vrij ongemakkelijk is. (‘Comfortzone min tien.’) Laten we het er maar op houden dat hij uit pure ongemakkelijkheid toch ook even wil vertellen dat Melanie en Naddja allebei heel anders zoenen. Robbert, lieverd, niet doen. Ze vinden je leuk, maar zó leuk ook weer niet.

De Bachelor

Die avond nodigt Robbert de vier overgebleven vrouwen uit bij zijn villa voor een klein feestje. O, en ze krijgen ook een opdracht: of ze hun gevoelens even op papier willen zetten. Zeg maar een geforceerde liefdesbrief aan iemand die je net kent. Toppunt van romantiek.

Hij neemt de vrouwen een voor één apart zodat ze hun brief aan hem voor kunnen lezen (een spreekbeurt voor De Bachelor, jawel) – en bij de één (Naddja) verloopt dat wat knulliger dan bij de ander (Melanie).

Gelukkig wordt er daarna gedronken en gedanst zodat iedereen snel kan vergeten dat er ook oprechte gevoelens bestaan enzo.

De Bachelor

Stefanie blijkt heel goed te kunnen dansen. Maar voordat Robbert nog een extra rondje tegen haar aan kan schuren, gebeurt er iets wat niemand aan had zien komen. (Behalve jij als kijker, want jij zag het al in het voorstukje na de aflevering van vorige week.)

Terwijl Robbert Melanie net een zwieper geeft, verschijnen er twee nieuwe vrouwen.

De Bachelor

Naddja, Stefanie, Melanie en Iris zijn in shock. En Robbert? Robbert lijkt er wel zin in te hebben.

De Bachelor

Hopelijk ontdekken we volgende week hoe ze heten. Tot dan Robbert.

Nog even teruglezen wat er vorige week gebeurde? Dat doe je hier.

Beeld © Net5

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.